WIST JE DAT…

Salsa is een uitstekende workout

Naast het feit dat het een effectieve en leuke vorm van cardio is, zijn de bewegingen en geconcentreerd in het onderlichaam waardoor het een geweldige workout is voor je heupen, benen en bilspieren.
Salsadansen verbrandt zo’n 508 kcal per uur!

 

New York Giants Dancing GIF by NFL
 

Dansen gelukkig kan maken

Tijdens het dansen komt het gelukshormoon endorfine vrij, waardoor je je automatisch beter voelt. Iemand die minstens een aantal keer per week danst, heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven

 

Dansen rust geeft

Dansen is de ultieme mogelijkheid om even al je emoties te kunnen laten gaan. Of je nou boos, blij of verdrietig bent, je kunt het allemaal laten gaan tijdens het dansen. Dansen kan uiteindelijk ontzettend rustgevend zijn en kan er misschien wel voor zorgen dat jij je een stuk lekkerder voelt.

 

Inspired Jimmy Fallon GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

 

 

Je ontmoet nieuwe mensen met salsadansen

Salsa, in tegenstelling tot vele andere dansvormen zoals hiphop of ballet, is vooral een sociale activiteit. Wanneer je uitgaat bij Union Salsa, dans je met tientallen mensen en ontmoet je zo een hoop nieuwe mensen. Of je nu opzoek bent naar een date of je gewoon een heleboel leuke vrienden wilt maken, salsa is een eenvoudige manier om je dagelijkse routine te breken.

 Look At You GIF by ABC Network
 

Chien Po Love GIF

 

Dansen brengt mensen dichter bij elkaar

Overal ter wereld wordt gedanst. Tenzij je vaak met de gordijnen dicht in de kamer danst is dansen vaak een activiteit waarbij meerdere mensen samenkomen. Je hebt natuurlijk verschillende dansvormen waarbij een partner vereist is, maar ook dansen waarbij men een partner de alleen de pasjes uitvoert zijn hele sociale gebeurtenissen. Het samen genieten van de muziek brengt mensen dichter bij elkaar.

 

Wil jij nou zelf ook leren dansen? Schrijf je dan hier in! Ook worden op ons Instagram account iedere week van dit soort weetjes en andere leuke dingen geplaatst. Wil je die nou niet missen? Volg ons dan even op Instagram; @unionsalsadancecompany