UNION SALSA
DOCENTENOPLEIDING

✔ Didactiek
✔ Feedback geven
✔ Presentatietechniek
✔ Lesprogramma opbouw

Dansleraar in 14 dagen

✔ Gegeven door Professionals
✔ Theorie en Praktijk
✔ Toelatingstoets
✔ Stageplek

Inschrijven voor Cursus >

Ben je een ervaren danser en droom je ervan om jouw kennis en passie door te geven aan je eigen leerlingen? Of geef je al een tijdje dansles en wil je je didactische skills verbeteren? Dan zijn wij er voor je! Als grootste salsaschool van Nederland hebben een nieuwe Salsa docentenopleiding die in november van start gaat. De opleiding bestaat uit 10 weken, waarin (aspirant) docenten praktische handvatten krijgen om het leerproces van hun studenten effectief te ondersteunen. De cursus zal je voorzien van de juiste tools en strategieën om in je dansles te implementeren.

De cursus vindt plaats gedurende 14 dagen op 9 middagen en een extra stagedag. Elke sessie duurt 4 uur, waarin je leert hoe je je danskennis kunt overbrengen op leerlingen. Onderwerpen zoals het uitleggen van de juiste techniek, het voorbereiden van een les en effectieve pedagogiek staan centraal tijdens de cursus.

Aan het einde van de opleiding kun jij:

  • Interactie met- en tussen de groep aanmoedigen
  • De geschikte en doeltreffende didactische methoden handhaven
  • Duidelijke en waardevolle feedback aan je leerlingen geven
  • De juiste vragen stellen en zinvolle antwoorden geven
  • Leerlingen motiveren en inspireren

DATA DOCENTENOPLEIDING 2024:

Datum Tijd
Les 1 6 juli 14:00 – 18:00
Les 2 8 juli 14:00 – 18:00
Les 3 9 juli 14:00 – 18:00
Les 4 10 juli 14:00 – 18:00
Les 5 11 juli 14:00 – 18:00
Les 6 12 juli 14:00 – 18:00
Les 7 15 juli 14:00 – 18:00
Les 8 16 juli 14:00 – 18:00
Les 9 17 juli 14:00 – 18:00
Les 10 Stagedag In overleg
Prijs
€ 1.150,-
Inschrijven voor Cursus >

Waarom de docentenopleiding bij Union Salsa Dance Company doen?

Union Salsa is de oudste salsa dansschool in Utrecht en de grootste Latin dance school in Nederland! We hebben bijna 40 jaar aan ervaring in het doceren van Salsa, Je bent dus tussen goede handen! Al onze docenten zijn professioneel opgeleid en verzekeren je een goede ervaring op de dansvloer.

Aan het einde van de 10 lessen, ontvang je een certificaat ter bevestiging van het succesvol afronden van de opleiding.

Niveau voorwaarden

Om een effectieve opleiding te garanderen is de Union Salsa Docentenopleiding is alleen toegankelijk voor deelnemers met voldoende danservaring. Je hoeft niet de beste showdanser te zijn, maar in ieder geval alle basistechnieken goed beheersen. LET OP: de docentenopleiding is geen cursus om beter te leren dansen, maar om danstechniek op pakkende en enthousiaste manier over te leren brengen. Uiteraard brengt het daarnaast ook je eigen dansniveau weer op een hoger niveau.

Geïnteresseerd? Maak een video waar je salsa danst (LA stijl) om te laten zien dat je niveau goed genoeg is om les te geven. Deze kun je sturen naar info@unionsalsadancecompany.nl