Hoe is jouw passie voor dansen ontstaan?

Ik heb moeten wachten tot ik 5 jaar werd tot ik ein-de-lijk op dansles mocht; ik stond daarvoor namelijk al te popelen om te beginnen. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met dansen. Na jaren jazzballet ben ik aan stijldansen begonnen. Toen ik uiteindelijk anderhalfjaar in Canada heb gewoond, werd ik tijdens deze working-holiday verliefd op de Latin-dansen.

 

Hoe ben je bij Union terecht gekomen?

Toen ik terugkwam uit Canada ben ik in Utrecht gaan wonen. Ik had heimwee en ik wilde wat leuks doen om mij weer thuis te voelen. Samen met mijn broertje ging ik naar een feestje van Union Salsa en sindsdien komen ze niet meer van mij af.

 

Wat vind je zo fijn aan deze dansschool?

Alles is zo gezellig en tegelijkertijd heel modern; fancy gezellig.

 

 

Wat is je favoriete liedje om op te dansen?

Kizomba: Moca Louca – Yuddi Gox Maios Kizomba Hits 2

Salsa: Mayores (Salsa Version) – Mandinga

Bachata: Aire – Dani J

 

BELUISTER ALLE UNION FAVORIETEN OP SPOTIFY

 

Union Spotify Playlists >

 

Wat vind je belangrijk in je lessen?

Om het meeste uit je dans te kunnen halen is techniek het belangrijkst. Zonder techniek kun je niet leren ‘spelen’. Hiermee bedoel ik dat je op elkaar in kunt spelen en hierop kunt reageren, je eigen combinaties in elkaar kunt klussen; daar is techniek voor nodig. Plezier hebben, nieuwe technieken leren, en dit dan vervolgens zelf leren toepassen op verschillende manieren. De dans echt eigen maken.

 

Wat typeert jou als dansdocent?

High energy; ik ben een echte stuiterbal. Vooral in de Latin Fitness lessen!

 

Noem jouw favoriete dansquote

‘’Why walk when you can dance?’’

 

Leuke weetjes

  • Ik mix graag alle stijlen tijdens het dansen; zelfs soms stukjes country dance tussendoor, reggaeton; van alle markten thuis
  • Ik geef makkelijker les in het Engels dan in het Nederlands
  • Ik kan niet dansen zonder te lachen
  • Als vrouwelijke docent benader ik sommige figuren anders als volger en niet persé als leider. Soms komt dat uit op gebruik van andere technieken.
  • Ik sinds ik bij Union werk al meer dan 10 openingsdansen heb gechoreografeerd

 

 

Inschrijven voor Cursus >