In alle facetten van het dagelijks leven komen online en offline werelden steeds vaker bij elkaar. Of het nu een avondje film kijken is, je bankzaken regelen of shoppen naar een nieuwe broek, je hebt bijna altijd de vrijheid om het vanachter je computer te doen of er juist even de deur voor uit te gaan. Dus waarom zou dat niet ook voor je dansles kunnen gelden? Wij delen de 7 belangrijkste voordelen van online Salsa en Bachata lessen met je.

1. Op jouw eigen tijd en plek lessen volgen

Het volgen van online lessen geeft je natuurlijk enorm veel vrijheid. Zelf bepalen waar en wanneer je de les wil volgen, wat je aan hebt en met wie je danst. Dus als jij je dag vrolijk wil beginnen met een danslesje in je pyjama, geen probleem. Zit de reguliere les op jouw favoriete tijdstip in de avond al vol, helemaal ok, je volgt hem gewoon thuis, in de tuin of in het park. Op je laptop, tv of telefoon, gewoon wat jou het best uitkomt.

2. Je eigen tempo bepalen

Baal jij er ook altijd zo van als de normale les is afgelopen en je zin hebt om verder te dansen en nog meer te leren. Goed nieuws! In de online danslessen bepaal jij zelf natuurlijk het tempo. Je hebt een maand de tijd om alle lessen van de cursus te volgen. Dus was jij nog niet klaar met dansen, dan start je gewoon de volgende les. Andersom kan natuurlijk ook. Belt halverwege de les een vriendin om samen een drankje te gaan doen in de Union Latin Lounge? Je zet de les op pauze en gaat later weer verder waar je gebleven was.

3. Pauzeren en opnieuw afspelen

En dat pauzeren kan natuurlijk ook heel handig zijn om een bepaalde move nog eens even extra te oefenen voor dat je verder gaat met het volgende stukje. Je kan je bewegingen zo ècht perfectioneren. In de normale les bepaalt de docent het tempo. Nu ben jij de baas! Het maakt niet uit hoe vaak je een pasje wil herhalen. De video wordt niet moe.

4. Extra moves voor je repertoire

Doordat je nu veel meer verschillende lessen kan volgen breidt je in no-time je dansrepertoire uit. Wist je dat in de lessen van OnlineSalsa.nl heel veel extra materiaal zit dat we normaal niet in de lessen behandelen? Dus extra uitdaging, extra moves, extra styling. Voor je het weet ben jìj de onbetwiste koning(in) van de dansvloer!

5. Extra lestijd naast je normale lessen

Het allerfijnst is natuurlijk om de normale, offline lessen bij Union Salsa te combineren met een online pakket. Zo heb je ineens twee keer zoveel lestijd. Ervaring leert dat je als cursist, hoe getalenteerd of ervaren je ook bent, in een les nooit alle stof helemaal tot in de puntjes kan opnemen. Daarom raden we ook iedereen aan om op een lager niveau als hulpheer of -dame mee te doen. Als je de grote lijnen van de les eenmaal beheerst kan je op de details gaan letten. Je merkt dan ineens dat de docent nog veel meer tips en ticks geeft dan je aanvankelijk had geregistreerd. Dit is hoe de beste dansers ontstaan. En nu hoef je er niet eens extra voor naar de dansschool. Alleen al door na een normale les de video te bekijken heb je hetzelfde resultaat.

6. Voorbereiden op normale lessen

Andersom werkt het uiteraard ook heel goed. Door voor dat je een offline les volgt al wat geoefend te hebben zal je merken dat je in die les ineens een stuk makkelijker meekomt. Omdat je de moves al kent kan je je focussen op de details. Je zal merken dat de docenten je dan met nog specifiekere persoonlijke tips komen helpen. De lessen worden een stuk ontspannener waardoor je er nòg meer lol uit kan halen.

7. Geen les meer missen

Een offline dansles gemist? Bij Union Salsa kan je die altijd gratis inhalen op een andere dag. Maar ja, we weten allemaal dat dat er niet altijd van komt, of pas na een paar weken. Inmiddels is jouw eigen les weer doorgegaan met de volgende lesstof. Soms borduurt de docent zelfs voort op net die ene move die jij gemist hebt. Door de offline lessen met de online lessen te combineren hoef je dus nooit meer een onderdeel te missen!

Zie jij ook de voordelen van een online dansprogramma? Ga snel eens kijken op www.OnlineSalsa.nl. Er staan meer dan 300 Salsa en Bachata lessen voor je klaar op alle niveau’s. Daarnaast zijn er speciale lessen voor Technische training en Musicality. Dat terwijl de Union docenten, net als in de normale lessen, voor je klaar staan om je online van persoonlijke tips en feedback te voorzien. Dit wil je niet missen!