Het is al weer December! Dat betekent natuurlijk romantiek, feestdagen, oliebollen en appelflappen, maar ook kou, heel veel kou. In deze blog geven we je 5 redenen waarom salsa perfect past bij deze tijd van het jaar.

1 Sla die winterdip over!

Op 21 december begint de winter officieel, en ondanks de winter een romantisch seizoen is met mooie verlichting, sneeuw en warme chocomel, is het ook donkerder en kouder buiten: het recept voor een winterdip. Maar goed nieuws: jij kan je winterdip misschien wel voorkomen (of minimaliseren) door te dansen! Tijdens een workout, en dus ook een goede danssessie, komt er serotonine vrij. Als je dan ook nog met een leuke partner danst met wie je een beetje kan lachen, komt er nog een schepje serotonine bovenop! Genoeg dansen dus, en je zal je geluksniveau lekker op pijl weten te houden.

2 Introduceer je vrienden en familie met salsa

December is de maand van de feestdagen, en hoe kan je die feestdagen nou beter benutten dan met vrienden, familie en… salsa! Zet eens wat salsa(kerst)muziek op tijdens een kerstdiner en introduceer je familie met hetgeen dat jij zo leuk vindt! Neem vooral ook je vrienden mee naar onze kerstspecial op 22 december of natuurlijk naar ons oud en nieuw feest! De feestdagen zijn er om samen te zijn, en daarom zijn al jullie lieve vrienden en familieleden natuurlijk welkom bij ons. En wie weet zorg jij er wel voor dat één van jouw vrienden zich voor het nieuwe jaar voorneemt om te leren dansen! Als dat geen goede daad is…

3 Houd jezelf warm

Mensen lopen over straat met dikke jassen, mutsen en handschoenen. Er zijn zelfs hier en daar alweer mensen aan het schaatsen op natuurijs. Kortom: het is KOUD. Een hele makkelijke oplossing hiervoor? Wellicht raad je het al: kom dansen. Op onze feestjes heb je het voor je het weet weer heerlijk warm, als je het goed doet zelfs zo warm dat je na een avond dansen opnieuw kan genieten van de koude frisse lucht van buiten zodra je de deur uit loopt. Bonus: alle tijd die je bij ons spendeert hoef je thuis de verwarming niet aan te zetten! Win.

4 Gebruik de romantiek in je voordeel

Misschien wordt december wel de maand dat je eindelijk je skills gaat delen met de wereld. Want hoe romantisch is een salsadansvideo in de sneeuw?! Vind een danspartner en een maatje die jullie wil filmen en misschien wordt het wel de kickstart van je leven als dans influencer.

5 Hou je weerstand op peil

Naast het feit dat je mentale gemoedstoestand er in de winter op achteruit kan gaan, kan die kou en het tekort aan zonlicht ook een aanslag hebben op je weerstand. Blijf dus lekker bewegen om goed voor je lichaam te zorgen. Maak af en toe eens een wandeling met een vriend of vriendin, en dans! Thuis, bij vrienden, bij ons. Het fijne aan dansen is dat je er niet zo veel voor nodig hebt, dus dans zoveel als je kan!