Lessen bij Union Salsa Dance Company

✔ Geen vaste danspartner nodig

✔ Instroom op ieder niveau mogelijk (ook in lopende cursus)

✔ Professionele docenten (2 per les)

✔ De modernste dansstudio van Nederland!

Hoe lang duren cursussen?

Cursussen duren bij Union Salsa Dance Company zeven weken. Alleen bij Ladystyling is dit niet het geval: die duurt vijf weken.

Blijf ik altijd op dezelfde dag en tijd dansen?

Elke cursus is ingepland op een vaste dag en tijd. Als je cursus is afgelopen en je stroomt door naar het volgende niveau, blijft dat zo. Begin jij in een beginnersgroep op maandag om 19.00 uur? Dan zal dit ook in de vervolgcursussen zo blijven.

Hoe zijn de cursussen opgebouwd?

Na de eerste cursus (beginners 1) stroom je door naar beginners 2, en daarna naar 3. Vervolgens wordt jouw groep intermediate, waarvan er vier cursussen zijn, gevolgd door gevorderd.

Moet ik bij de beginners beginnen?

Als je al ervaring hebt, hoef je natuurlijk niet bij beginners 1 te starten. Als je onder het kopje ‘Rooster en Locatie’ klikt op ‘Bekijk lesrooster’, zie je welke cursussen er op dit moment lopen. Instromen midden in een cursus is geen probleem. Je kan dus gewoon bij les 4 van beginners 3 beginnen, mocht je dat willen.

Hoe weet ik bij welke les ik het best kan aansluiten?

Als je al weleens salsa hebt gedanst maar niet precies weet wat je niveau is, kom dan eens naar onze vrijdansavond op donderdagavond vanaf 21.00 uur. Hier zijn altijd Union-docenten aanwezig waarmee je een dansje kunt doen. Geef even aan dat je komt voor een niveautest en dan kijken we samen wat de beste optie is voor jou.

Wat als ik een les mis?

Gemiste lessen kun je op een andere dag in de week inhalen. Neem contact met ons op als je niet weet bij welke groep je het best kunt aansluiten.

Wat moet ik aan naar de les?

Er zijn geen specifieke voorschriften qua kleding of schoenen. Draag vooral waar jij je fijn in voelt en waar je soepel in kunt bewegen. Houd er rekening mee dat je het tijdens het dansen warm krijgt, dus trek geen dikke trui aan. Wat schoenen betreft kun je het best kiezen voor een gladde zool met weinig profiel. Rubberen zolen zijn niet aan te raden, omdat die het draaien bemoeilijken. Bovendien kun je zo je enkel verdraaien doordat je voet niet meedraait met je been. Je kan ook kiezen voor echte dansschoenen met een suède zool die speciaal zijn gemaakt om op te salsadansen.