Hoe is jouw passie voor dansen ontstaan?

Ik heb eigenlijk altijd verschillende Martial Arts gedaan, zoals tang soo do – wat een Koreaanse vechtsport is. Toen ik niet meer elke week kon trainen, ben ik daarmee gestopt. ‘’Ga eens kijken bij Union’’, zei een vriend van mij ongeveer 2.5 jaar geleden. Ik heb toen een proefles salsa genomen en ik vond het meteen erg leuk. Samen met mijn groep van toen dans ik nu op Vergevorderd niveau, nog altijd met heel veel plezier.

Misschien wel een leuke anekdote… Ik heb een tijd lang een bepaalde stijl (tangsoodo) gedaan. We hadden een ‘running gag’: als iemand geschopt werd en zich aanstelde riep hij als docent zijnde; ‘’het is hier geen dansles’’. Look where I am now…

 

Hoe ben je bij Union terecht gekomen en wat vind je zo fijn aan deze dansschool?

Wat ik fijn vind is dat er zoveel verschillende lessen zijn. Als ik een les mis, kan ik het zonder problemen die les inhalen. Daarnaast is het een gezellige dansschool die in hun eigen ruimte de socials kan houden, wat bijdraagt aan een familiaal sfeertje. Zelf assisteer ik 3 groepen, volg ik zelf 3 lessen, ben ik zo nu en dan hulpheer en geef ik zelf sinds kort ook les. Bezig bijtje dus!


Wat is je favoriete liedje om op te dansen?

La Cura – Frankie Rouise

Lluvia – Louis Remirez (Ray de la pas)

 

BELUISTER ALLE UNION
FAVORIETEN OP SPOTIFY

Union Spotify Playlists >


Wat vind je belangrijk in je lessen / wat typeert jou als dansdocent?

Ik vind het belangrijk dat er een goede combinatie is tussen het oefenen op muziek en ‘droog-oefenen’, zodat de combinaties die je leert uit elkaar te halen zijn. Zo leer je om de tellen op te splitsen en uiteindelijk je eigen combinaties te maken; zodat je de dans eigen kan maken.

 

Quote:

‘’We dance for laughter, we dance for tears, we dance for madness, we dance for fears, we dance for hopes, we dance for screams, we are the dancers, we create the dreams’’ – Albert Einstein

 

Weetjes:

  • Het hele karateverhaal.
  • Ik speel al 15 jaar gitaar

 

Inschrijven voor Cursus >