Word Koning(in) van de Dansvloer

Als kind droomde je er wellicht wel eens van om koning of koningin te zijn. Misschien is nu dan eindelijk het moment aangekomen om die droom waar te maken.
Door te dansen als een koning(in) kan je jezelf laten zien als een zelfverzekerde, gracieuze danser. Of je nu een beginner bent of een ervaren danser, er zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je dansstijl te verbeteren en een koninklijke flair toe te voegen aan je salsa, bachata of kizomba.

Met onze tips sta jij voor je het weet als koning(in) op de dansvloer. 

 

Besteed aandacht aan je houding en uitstraling

Een goede houding en een trotse uitstraling zijn essentieel om te kunnen dansen als een koning of koningin. Dit betekent dat je rechtop moet staan, je borst vooruit moet steken en je kin omhoog moet houden. Zorg er ook voor dat je ontspannen bent en jezelf op je gemak voelt op de dansvloer. Een zelfverzekerde uitstraling kan je dansmoves naar een hoger niveau tillen.

 

Gebruik de ruimte op de dansvloer

Als je koninklijk wilt dansen, moet je gebruik maken van de ruimte op de dansvloer. Maak grote, elegante bewegingen en beweeg met vertrouwen en gratie.

Hou wel de rest van de ruimte in de gaten. Ook van een koning is het niet lekker om een elleboog in je gezicht te krijgen. 😉

Black Friday Dancing GIF by Target  

Voeg koninklijke elementen toe aan je dansmoves

Om je dansstijl een koninklijke flair te geven, kun je elegante arm- en handbewegingen toevoegen, geïnspireerd op traditionele koninklijke dansen. Denk aan de elegante bewegingen van de ballroomdans en laat je hierdoor inspireren wanneer jij salsa, bachata of kizomba danst. Met de perfecte balans tussen ontspanning en spanning en uiteraard een tikkeltje elegantie en en vloeiende bewegingen, zorg jij ervoor dat alle koppen jouw kant op draaien.

Wees beleefd

Als je koninklijk wilt dansen, is het belangrijk om respect te tonen voor andere dansers en de regels van de dansvloer te volgen. Wees beleefd en respectvol naar andere dansers. Vraag de ander netjes ten dans, en wees niet beledigd als iemand een keer nee zegt. Het is vast niet persoonlijk. Keep your head up, king.

 

Donald Glover Dancing GIF by Google

 

Wees verzorgd

Als je koninklijk wilt dansen, kan je natuurlijk helemaal overtuigend overkomen door er ook koninklijk uit te zien. Fake it ’till you make it! Trek een mooie jurk of een mooi pak aan en zorg dat je haar netjes zit. Besteed aandacht aan je persoonlijke hygiëne en zorg ervoor dat je lekker ruikt. Een goede verzorging kan je zelfvertrouwen vergroten en je dansstijl naar een hoger niveau tillen.

 

Met deze tips ben je helemaal klaar om koninklijk te dansen op koningsdag en -nacht!

En last but not least: vergeet vooral niet om te genieten als een koning.

You are the dancing queen/king!

Wil je les krijgen van onze professionele dansdocenten? Klik dan hier om je in te schrijven.