De een staat afwachtend langs de kant, terwijl de ander de hele avond niet van de dansvloer te slepen is. Op de salsafeestjes in de Union Latin Lounge tref je veel verschillende soorten mensen aan. Welk type salsadanser ben jij?

De Gentleman

De Gentleman

Het blije ei
Jij staat de hele avond met een smile van oor tot oor op de dansvloer. Je straalt zo veel energie uit dat mensen spontaan vrolijk van je worden. Of een dansje wel of niet goed gaat maakt jou niet uit: als je het maar leuk hebt.

De kieskeurige
Zomaar met iedereen dansen? No way! Jij reserveert je dansjes voor mensen die je goed kent of die je aantrekkelijk vindt. De kans is groot dat je een dame bent, maar er bestaan ook kieskeurige heren.

De gentleman
Het belangrijkst is voor jou dat je danspartner zich prettig en comfortabel voelt. Je hebt ogen in je achterhoofd en bent continu bezig met het creëren van ruimte voor je partner. Natuurlijk zorg je ervoor dat er met geen mogelijkheid tegen haar opgebotst kan worden. Op tenen trappen is helemáál een no go.

De afwachter
Iemand ten dans vragen durf jij niet: je staat liever aan de kant te wachten tot je gevraagd wordt. Probeer af en toe uit je comfortzone te stappen en vraag iemand om een dansje te doen. Op salsafeestjes zal echt niemand daar raar van opkijken.

De Drinker

De Drinker

De perfectionist
Je wil dat elk dansje vlekkeloos verloopt en raakt gestrest wanneer jij of je partner een fout maakt. Pas op dat je niet chagrijnig reageert als dit gebeurt, want daar schrik je een hoop dansers mee af. Dansen gaat om de fun, vergeet dat niet!

De drinker
Jij komt vooral om te feesten en niet zozeer voor het salsadansen. Je drinkt dan ook meer dan dat je danst. Áls je je op de dansvloer begeeft, is de kans groot dat je performance een beetje wankel verloopt.

De technische
Van muziek en telling begrijp je niet veel, dus leer je nauwkeurig uit je hoofd welke stappen je op welk moment moet doen. Tijdens het dansen ben je soms meer bezig met het plannen van je passen dan met genieten. Pas op dat je niet de hele tijd geconcentreerd voor je uitstaart: een lachende partner is een stuk leuker om mee te dansen!

De Jager

De Jager

De jager
Jij komt maar voor één ding naar salsafeestjes. En nee, dat is niet om te dansen. Jij bent er om te scoren en gaat niet weg voordat je een prooi gevonden en veroverd hebt. Het liefst dans je erg close. Pas daarmee op, want niet iedereen is ervan gediend.

De ritmische
Dansen is er bij jou met de paplepel ingegoten en dit doe je dan ook op de automatische piloot. Je hoort en voelt het ritme en de telling van de muziek direct en begrijpt eigenlijk niet hoe mensen dit niét kunnen horen. Het zou goed kunnen dat je van Latijns-Amerikaanse afkomst bent.

De ijdeltuit
Jij vindt het belangrijk dat je er tijdens het dansen goed uitziet en kijkt meer in de spiegel dan naar je partner. Je bent continu bezig met het rechttrekken van je rokje en het fiksen van je haar. Als het even kan wil je eigenlijk ook niet zweten.

De Pro

De Pro

De pro
Jij blaast iedereen omver met je onuitputtelijke dansrepertoire. Elke beweging die je doet ziet er gelikt uit en je krijgt na afloop vaak complimenten over je stijl. Niet iedereen is echter zo complimenteus: er worden ook een hoop jaloerse blikken op je afgevuurd.

De kletskous
Jij praat meer dan dat je danst. Harstikke gezellig natuurlijk, maar probeer ook even te peilen of je danspartner dit even leuk vindt als jij. Niet iedereen zit erop te wachten om tijdens een nummer dansen z’n hele week door te spreken.

De Uitslover

De Uitslover

De uitslover
Als jij je op de dansvloer begeeft, wil je het liefst dat alle aandacht op jou en je partner gevestigd is. Je kickt erop als mensen naar je kijken en haalt dan ook je meest spectaculaire moves uit de kast. Het liefst doe je alleen maar driedubbele spins, liften, dips en drops.

De meester
Jij wil mensen graag leren beter dansen en geeft je partner tijdens continu tips en advies. Kan leuk zijn, maar hier moet je wel mee oppassen. Sommige mensen komen puur naar feestjes om lol te maken en bewaren zulk advies liever voor de lessen.

Ook zin gekregen om te dansen. Kom snel naar de Union Latin Lounge op Biltstraat 37 in Utrecht. Dé Place to Be voor alle salsa en Latin liefhebbers. De Union Latin Lounge is dagelijks geopend van 13:00 tot 00:00. Met danslessen, twee keer per week een salsafeest, de beste koffies uit Latijns-Amerika en heerlijke cocktails.