Union Salsa doet er alles aan om de danslessen zo veilig mogelijk te houden (zie alle maatregelen hieronder). Maar er zijn ook dingen die je zelf kan doen om op een veilige manier te genieten van je salsa, bachata en kizomba lessen. Hieronder hebben we 6 tips voor je.

1: Desinfecteer je handen voor & na de les

In de Union Latin Lounge staat bij de aanmelding voor de lessen speciale handontsmettingsmiddel. Één pompje vóór de les en je handen zijn gedesinfecteerd. Ook in de danszalen zelf hebben we  desinfecteermiddel staan. Tijdens het dansen kan je dus desgewenst even je handen ook nog eens ontsmetten.

2: Houd afstand voor en na de les

Het klinkt heel krom, maar zorgen voor voldoende afstand tijdens de leswissels en het wachten of borrelen in de lounge zorgt ook voor een kleinere besmettingskans. Zorg er in ieder geval voor dat de doorgang van en naar de zalen vrijhoudt. Om deze reden hebben we ook alle barkrukken voor de bar weggehaald. Zo creëren we meer ruimte in het looppad.

3: Positie op de dansvloer

Zoals bij alle (contact)sporten en dansstijlen hoeft er op de dansvloer geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Echter, probeer wel zoveel mogelijk afstand tussen de koppels te houden. De lessen bij Union Salsa zijn zo ingedeeld dat er voor iedereen voldoende ruimte is op de dansvloer. De docenten verdelen de groep over de zaal en houden een oogje in het zeil of de verdeling goed blijft. Probeer zèlf ook zoveel mogelijk op je positie. Voordeel: door jezelf te trainen in het klein houden van je stapjes verbeter je èn je danstechniek èn zal je ook minder snel verplaatsen.

4: Gebruik van handschoenen en masker

Hoewel een mondkapje en/of handschoentjes niet verplicht is op de dansvloer, voel je vrij om ze te gebruiken. Je zal zeker niet de enige zijn. Dus voel jij je er prettiger bij om meer beschermingsmiddelen te gebruiken. Doe dat vooral! Er zijn zelfs docenten en andere medewerkers van Union Salsa die ook met mondkapjes op werken. We hebben bij de bar in 3 maten handschoentjes klaarliggen. Die kan je gratis gebruiken.

5: Houd je eigen gezondheid in de gaten

Misschien wel het allerbelangrijkste advies; Houd je eigen gezondheid in de gaten. Als je zelfs heel lichte verkoudheidssymptomen hebt, kom NIET naar de dansschool en laat je testen op COVID-19. Bij een negatieve uitslag ben je natuurlijk weer van harte welkom. Maar niet alleen je eigen gezondheid is van belang. Informeer voor je les ook bij je huisgenoten of ze klachten hebben. In geval van symptomen bij huisgenoten geldt hetzelfde als bij jezelf; Kom alleen naar de dansles als je negatief getest bent.

6: Maak gebruik van inhaallessen en online lessen

Uiteraard ben je gemiste lessen niet kwijt bij Union Salsa. Je mag ze gewoon gratis op een ander moment inhalen. Je hebt daar twee maanden de tijd voor. Wil je toch niets missen van je les. Zelfs dat hoeft niet. Op ons online platform www.OnlineSalsa.nl hebben we al onze lessen in videovorm staan. Je kan dus rustig thuis je gemiste les volgen en zelfs al een voorproefje nemen op de volgende lessen.

 

Extra Corona-maatregelen Union Salsa:

 Handdesinfectiemiddel voor iedereen
 Zeer krachtige luchtverversing (in 5 min. alle lucht ververst)
 Partnerwissels niet verplicht
 Extra schoonmaakdiensten
 Triage aan de deur (blijf thuis bij ziekte!)

Dit is slechts een kleine greep uit de maatregelen die wij getroffen hebben, zodat iedereen veilig kan komen dansen. Zeker de afzuiginstallatie is vele malen krachtiger dan voorgeschreven voor sport- en horecagelegenheden.