Danslessen zijn natuurlijk super leuk om nieuwe technieken te leren, maar de lol van het dansen begint pas echt als je deze technieken toe kan passen op de dansvloer! Daarom hebben we bij Union Salsa Dance Company niet één, maar twee keer per week een Latin Party, een vrijdansavond waar je onder het genot van de beste muziek al je moves kan oefenen en vooral kan shinen op de dansvloer! En waarom zou je hier nou heen gaan? Wij geven je 10 redenen. 

Niet meer vervelen op donderdag- en zaterdagavonden

Heb je geen plannen voor de avond? Je kunt altijd ergens dansen! De Latin-wereld is bruisend, dus er zijn tal van dansavonden. Maar de allerleukste zijn natuurlijk bij ons op donderdag en zaterdag vanaf 21.00 uur. 

Herhalen, herhalen, herhalen
Vergeet je wel eens wat je de week ervoor hebt geleerd? Niet als je regelmatig naar vrijdansavonden gaat. Het is dé gelegenheid om je moves te herhalen, zodat je de volgende les alles nog vers in je geheugen hebt.
Nieuwe Uitdaging
Het is natuurlijk geweldig als je danspasjes goed gaan met mensen uit je groep, maar de echte uitdaging komt pas tijdens het dansen op feestjes. Kunnen de volgers jou als leider dan ook volgen? Of kan jij als volger ook echt volgen in plaats van stiekem zelf al verder te dansen, omdat je toch weet dat hetzelfde pasje herhaald wordt? Het is de ultieme test om te zien of je leiden of volgen zo vloeiend is als je dacht.

Verschillende dansers

Naast dat je je eigen leid- of volgtechnieken kan testen, kan je ook zelf heel veel nieuws leren op zo een vrije dansavond. Je danst met allemaal mensen van verschillende niveaus, die les hebben van verschillende docenten en misschien zelf les hebben (gehad) op andere dansscholen in verschillende steden. Zo leer je op een avond altijd wel weer wat nieuws! 

Nieuwe Mensen
Salsafeesten zijn de perfecte gelegenheid om superleuke nieuwe mensen te ontmoeten, die ook nog eens eenzelfde interesse hebben als jij! Misschien kom je zelfs de liefde van je leven tegen (het gebeurt vaker dan je denkt)… Ook als je nieuw bent in een stad, of zelfs in Nederland, is dansen een laagdrempelige manier om contact te maken en vrienden te vinden.
Bonden met je dansgroep

Veel cursisten bij Union gaan de eerste paar keer samen met (een deel van) de groep waarmee ze les volgen. Het kan de band met je groepsgenoten versterken, waardoor de lessen alleen maar leuker worden. Samen op een feestje is toch weer anders dan tijdens de les.

De portemonnee

Het is budgetvriendelijker dan een dansles! Bij Union betaal je op donderdag- en zaterdagavonden slechts €5,- voor een hele avond dansen. En op zaterdag is dat zelfs inclusief een workshop van een uur gegeven door één van onze topdocenten! Daarbij zijn de drankjes ook nog eens supervoordelig in vergelijking met reguliere uitgaansgelegenheden. Heb jij één van onze 20 verschillende cocktails al eens geproefd?

Gezond
Vrijdansen is niet alleen leuk maar ook ontzettend sportief! Wist je dat je met dansen enorm veel calorieën kunt verbranden? Terwijl jij doet wat je leuk vindt, doe je ook nog eens iets wat hartstikke goed voor je is.


Stofjes

We hebben het al vaak gezegd, maar nooit vaak genoeg. Tijdens het dansen komt er serotonine en endorfine vrij, deze stofjes reguleren je stemming, zorgen voor een geluksgevoel hebben een pijnstillende werking.

Salsa, Bachata én Kizomba

Je komt in aanraking met andere dansstijlen. Als je al salsa danst maar nieuwsgierig bent naar bachata of kizomba, bieden de meeste socials, zoals die bij Union, een mix van alle drie aan. Een kans om iets nieuws te proberen, zelfs als het maar voor de lol is.