Hoe is jouw passie voor dansen ontstaan?

Nog niet zo heel erg lang geleden, ik denk inmiddels 4-5 jaar geleden was ik me een avondje aan het vervelen en toen dacht ik nou, ik ga maar de stad in en kijken of er iets te doen is en toen liep ik langs een plein waar ze tango aan het dansen waren. Het was zo mooi hoe die mensen met elkaar dansten en op een gegeven moment kwamen er een paar mensen naast me zitten en die zeiden tegen me “Nou als je dit zo mooi vind, er is straks een feestje hier verderop in de Maria, dat is een Salsa feestje, als je het leuk vind moet je maar een keertje komen kijken!”

 

Hoe ben je bij Union terecht gekomen?

Ik had nog nooit echt salsa gedaan, behalve de basis die ik ooit ergens een keer had opgepikt… Toen de mensen van het tangopleintje wegliepen ben ik ze stiekem achterna gelopen, omdat ik niet helemaal wist waar de Maria was, en toen ik daar binnen kwam was ik op slag verliefd! Ik ben daar gewoon gaan dansen zonder dat ik echt wist wat ik aan het doen was, maar daar kan je als dame nog wel mee weg komen als je een beetje kunt volgen. Vervolgens daar lessen gaan nemen en mee verhuisd naar de nieuwe locatie van Union en nu assisteer ik en geef ik zelfs af en toe les. Ben er dol gelukkig mee!

Quote: Shop till you drop? Dance till you fall!


Favoriete liedje
:

Verandert ongeveer per maand. Maar momenteel voor
Salsa Mambo Love – DJ Henrix

Bachata is dat: Dani J – Amore Eterno

BELUISTER ALLE UNION FAVORIETEN OP SPOTIFY

Union Spotify Playlists >

 

Wat vind ik belangrijk in mijn lessen en als docent?

Ik vind het het aller-aller-allerbelangrijkste dat cursisten zich op hun plek voelen met humor of juist serieuze momenten, dus dat pas ik eigenlijk aan op de persoon waarmee ik op dat moment les geef en aan wie ik les geef. Ik ben als dansdocent zelf heel erg van het ervaren van de muziek als het ware, dus ik focus heel erg op musicality, ik wil heel graag mensen hun eigen stijl aanleren door middel van styling. Dus dat mensen hun eigen gevoel voor de muziek creëren naast de technieken die ze aangeleerd krijgen. En ik vind het geweldig om terug te zien in de cursisten dat ze niet alleen bezig zijn met hoe doe je de beweging, maar ook hoe ziet die eruit en hoe doe je die op een manier dat het bij je past.

 

Weetjes:

  • Ik ben volledig chaotisch
  • Ik ben naast dansdocent ook beeldende kunst docent aan het worden
  • Ik studeer aan de kunstacademie

 

Inschrijven voor Cursus >