Hoe is jouw passie voor dansen ontstaan?

*pakt documentatie erbij* ‘’Waar moet ik beginnen?’’. Mijn vader en broertje speelden graag piano en gitaar, dus ik ben erg muzikaal opgevoed; met name met de Latin-muziek. Op Bonaire danste ik graag Ritmo Kombiná, wat een combinatie is tussen Merengue en Kizomba; een soort langzamere Merengue. Ook danste ik altijd graag op de muziek die mijn vader en broertje maakte.

Dansen voelt voor mij als een moment van vrijheid, geen stress, veel lol en je kan je eigen stijl ontwikkelen. Kortom; craziness.

 

Hoe ben je bij Union terecht gekomen?

Toen ik naar Utrecht ben verhuisd, kende ik niemand en wilde ik graag mensen leren kennen en natuurlijk dansen. Union organiseerde toen een culturele zondag waar ik verschillende workshops heb meegedaan. Toen dacht ik: hier wil ik zijn.

Vervolgens heb ik me ingeschreven voor Salsa, omdat ik al Salsa Cubana & Bachata heb gevolgd op Bonaire. Zo ben ik aanraking gekomen met Stephanie & Cenydd, die mij samen met Irene eruit hebben gepikt om de assistent te worden van Irene; superleuk! Irene heeft een hele andere stijl, maar de klik was er meteen. Nu assisteer ik Irene nog steeds met veel plezier en is ze mijn beste vriendin.

Wat vind je zo fijn aan deze dansschool?

De sfeer is hier heel warm, de mensen zijn open-minded. Er zijn verschillende docenten die zijn/haar eigen stijl en ervaring hebben, waardoor je makkelijker kan matchen. Er is tijd en ruimte om vragen te stellen, iedereen neemt de tijd om feedback te krijgen en te geven.

90% van de mensen die ik in Utrecht ken komen van de dansschool en zijn vrienden voor het leven geworden.

 

Wat is je favoriete liedje om op te dansen?

Salsa: La Palangana – El niño y la verdad

Bachata: Soy el mismo – Prince Royce

Merengue: El Farolito – Juan Luis Guerra

BELUISTER ALLE UNION FAVORIETEN OP SPOTIFY

Union Spotify Playlists >

 

Wat vind je belangrijk in je lessen?

Dat je het leuk hebt, dat je jezelf bent, dat je uit je comfort-zone durft te gaan (ik doe dit ook terwijl ik dat begin ook lastig vond). Als je maar wilt, dan kan je het -en anders: fake it till you make it (but you are going to make it). Verder moet je niet gefrustreerd raken als je iets niet meteen onder de knie hebt, want dat komt wel met de tijd. Vind en creëer je eigen stijl!

 

Wat typeert jou als dansdocent?

*kijkt Stephanie en Irene aan* ‘’Vrolijkheid, creativiteit, musicality typeren jou. Eduard is gezond gek en daarmee stimuleert hij iedereen om ook uit hun comfort-zone te komen’’

 

Noem jouw favoriete dansquote

‘’Dance to express, not to impress’’

 

Weetjes

  • Ik creëer de ‘Eduard-styling’
  • Niet schuw om zowel te volgen als te leiden
  • Ik heb geen voorkeur om te leiden om te volgen
  • Multiculturele achtergrond, 4 talen
  • Samen met Irene ben ik onderdeel van De Superchicos

 

Inschrijven voor Cursus >