Hoe is jouw passie voor dansen ontstaan?

Mijn passie voor dansen gaat terug naar mijn tienerjaren. Al op jonge leeftijd werd ik geïnspireerd door de Breakdance en Hiphop movement. Ik ben begonnen met breakdance, streetdance en combineerde dat met Braziliaanse dans stijlen. Hier sta ik ook bekend om. Ik ben steeds meer gaan trainen en volgde veel lessen en workshops van docenten uit verschillende dansacademies in binnen en buitenland. Na jaren zelf gedanst te hebben wilde ik mijn passie overbrengen op anderen en zo ben ik in 2008 begonnen als freelancer dansdocent en sportdocent voor kids van alle leeftijden en volwassenen. Ik ben gaan lesgeven op verschillende dansscholen in het land in de stijlen Streetdance, HipHop, Breakdance, Fitdance Brasileiro, Reggaeton en Latin en daarnaast sportlessen als HIIT, Total Body workouts, Insanty en Bootcamps in verschillende sportscholen. Daarnaast word ik ook vaak geboekt voor evenementen, bedrijfsuitjes, scholen en dans shows.

 

Hoe ben je bij Union terecht gekomen en wat vind je zo fijn aan deze dansschool?

In begin 2020 ben ik benadert door Cenydd en Stephanie, eigenaren van Union. Ze zagen op mijn socials dat ik onder anderen Reggaeton lessen gaf en of ik het ook wilde starten bij Union. En zo is het balletje gaan rollen en geef ik nu elke zondag Reggaeton class bij Union.

Het fijne van deze dansschool is dat zij een groot aanbod aan lessen hebben.
En het leuke is dat ik daar ook mijn les bij mag toevoegen. De inrichting van Union is mooi en de sfeer is gezellig.

 

Wat is je favoriete liedje om op te dansen?

De muziek waar ik graag op dans en in les geef zijn
Funk Brasileiro, HipHop, Breakbeats, Samba, Reggaeton en mixjes.

Een paar van mijn lievelings nummers zijn:

 

America van Prince

Rave de Favela van Major Lazer ft Anitta

O Mundo Vai van Ivete Sangalo

Mulher Traída van Grupo Revelação

Reggaeton Lento van CNCO

Olha a Explosão van Mc Kevinho

BELUISTER ALLE UNION FAVORIETEN OP SPOTIFY

Union Spotify Playlists >

 

 

Wat vind je belangrijk in je lessen / wat typeert jou als dansdocent?

Als ik les geef vind ik het belangrijk dat mensen het naar hun zin hebben, zich kunnen uitleven maar ook zeker onderwijs kan bieden. Het gaat iets verder dan alleen dansen. Ik wil mensen ook wat meegeven zodat ze kunnen blijven groeien.

Ik ben een docent die zijn lessen serieus neemt en echt om zijn lessen geef. Het doet mij altijd veel goeds als ik na afloop zie dat mensen het naar hun zin hebben gehad en enthousiast zijn.

 

Dansquote

Life is a dance to the music within you. ~ Marcos Ruas ~

 

Weetjes

  • Ik ben naast danser ook een Capoeirista (een beoefenaar van Capoeira). Een martial art uit Brazilië.
  • 1 van mijn favoriete sporten is atletiek. Ik doe de onderdeel Sprint.
  • Mijn tweede passie naast dans en sport is koken. Mijn specialiteit is de Braziliaanse en Japanse keuken.

 

Inschrijven voor Cursus >