Neem deel aan een proefles

Allereerst is het een goed idee om deel te nemen aan een proefles. De eerste proefles bij Union Salsa is gratis en is een uitstekende manier om alvast gevoel te krijgen voor de stijl en in de sfeer te komen al vóórdat je bent begonnen aan je eerste salsales. Een beetje extra oefening kan natuurlijk nooit kwaad. De salsaproeflessen zijn bij Union Salsa op vrijdagen om 19:30, dus hopelijk zien we jullie daar!

Kom in de mood door te luisteren naar salsamuziek!

Een betere salsadanser wordt je niet alleen op de dansvloer (ook al helpt dat natuurlijk enorm!), maar ook thuis of op andere plekken. Door te luisteren naar salsamuziek in je vrije tijd kan je zonder dat je het merkt al een heel stuk beter worden; je bent namelijk onbewust bezig met het aanvoelen van het ritme en je begint gewend te raken aan de muziek. Union Salsa Dance Company heeft zelfs eigen playlists op Spotify die toegankelijk zijn voor iedereen! Deze zijn hier te vinden en er is zelfs een aparte lijst voor beginners!

Kom ook gezellig naar de practice nights/Matinées

Wanneer je nèt begint met salsadansen is het enorm handig om zo vroeg mogelijk te beginnen met dansavonden. Hier kan je inspiratie op doen door te kijken naar andere ervaren dansers die soms wel tientallen jaren(!) aan ervaring hebben en natuurlijk om zelf te oefenen. De eerste keer kan soms wat eng zijn om alleen te komen, maar maak je geen zorgen want het overgrote deel van de mensen komt alleen. Hier is het ook een goed moment om te oefenen met verschillende danspartners. Iedereen heeft andere kwaliteiten en hierdoor kun je in korte tijd veel nieuwe dingen leren van allerlei verschillende mensen. Daarnaast is het ook enorm gezellig op deze practice nights en is het altijd een feest. Je kunt ze normaal gesproken bijwonen op de donderdagen vanaf 21:00 en op de zaterdagen vanaf 20:00. De komende tijd op zaterdag om 14:30. Tot dan!

Vaak oefenen is beter dan lang oefenen!

Een veelgemaakte fout is dat mensen één dag in de week een salsales volgen en vervolgens wachten tot de week erop om door te gaan met leren. Zelfs als je drie uur achterelkaar per week danst dan is het alsnog aan te raden om dat te verdelen over de hele week (zelfs al voor tien minuutjes per dag). Het gevolg is dat je alles wat je hebt geleerd afgelopen week bijna niet meer hoeft te herhalen en je gelijk door kunt met nieuwe dingen! Anders is er namelijk een kans dat je niet meer goed weet wat je allemaal hebt geleerd de week ervoor en ben je meer tijd kwijt met het terughalen van oude informatie. Natuurlijk kan het geen kwaad om oude dingen te herhalen en op te frissen (zoals altijd practice makes perfect), maar het leukste aan dansen blijft natuurlijk jezelf te verbeteren en nieuwe dingen te leren. Dus probeer vaak te oefenen, of het thuis is alleen of op een feestje met vrienden, je zult zien wat voor een verschil het zal maken.

Wij hopen dat je iets zal hebben aan deze tips als beginnende of misschien zelfs al wat meer ervaren danser. Als je jezelf nou echt snel wilt verbeteren als (nieuwe) danser bieden wij bij Union Salsa Dance Company ook privélessen aan. Hier kun je wanneer het jou uitkomt, alleen of met partner, in blokken van 60 of 90 minuten werken aan je danstechnieken en ervaring. Lijkt het je wat? Kijk dan voor meer informatie op onze website.