De kans is groot dat je jezelf in aanloop naar de zomer extra vaak in het zweet werkt. Je lichaam maakt zich immers niet zélf beach proof (het zou wat zijn…). Maar fit worden is niet het enige voordeel van sporten, zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl.

Terwijl we ons te pletter zweten op alle socials en dansfeestjes, houden we ook onze omgeving (lees: loslopend date material) goed in de gaten. 45 procent van de singles vindt sporten en een date scoren namelijk een topcombinatie, zo blijkt uit onderzoek van Lexa.nl naar flirtgedrag, waar ruim duizend Nederlandse vrijgezellen aan meewerkten.

Met name de sportschool en – hier komt ie – de dansschool blijken populaire plekken om mannelijk of vrouwelijk schoon aan de haak te slaan. 30 procent van de ondervraagden vindt de dansschool de beste locatie om een date tegen het lijf te lopen. Wat werkt er immers beter dan salsapasjes oefenen met een danspartner terwijl jullie elkaar zwoel in de ogen kijken? Daarnaast houdt 26 procent zijn of haar ogen extra open tijdens het hardlopen, en zou je ook zomaar op het voetbalveld (14 procent) of de skipiste (13 procent) de prins(es) op het witte paard kunnen tegenkomen.

Hoop je je aanstaande partner tijdens het sporten tegen te komen, dan wil je er natuurlijk wel een beetje goed uitzien. Make-uploos sporten in je kloffie is er volgens single Nederland dan ook niet bij. Bijna de helft van alle ondervraagden besteedt vóór een work-out extra tijd aan het uiterlijk. Helemaal niet geen gek plan dus om voor je dansles nog even een fris deootje op te doen en extra aandacht aan je haar te besteden.