Oké, je mag dan misschien je salsa- en bachataskills onder de knie hebben; dat wil nog niet zeggen dat je je op ieder ander Latinfeest weet te redden met je moves. Want wat moet je ineens met je eigen lichaam aan zónder een partner met wie je je moves kan uitvoeren? Wij geven je vijf tips hoe je de show steelt op een festival of in de club.

1. Zelfvertrouwen

Met stip op de eerste plek: wees je bewust van je uitstraling. Zelfs al zijn je dansmoves om over naar huis te schrijven; als je gezicht laat doorschemeren dat je eigenlijk mega-onzeker bent, ziet het er alsnog niet uit. Oefen in de spiegel zelfverzekerd over te komen, dat is een stuk aantrekkelijker. Maar sla er niet in door. Op een arrogant gezicht zit niemand te wachten.

2. Uitstraling

Spendeer aandacht aan je outfit. Ga voor iets wat er leuk uitziet, maar vooral voor iets wat bij je past. Als jij je niet lekker voelt in wat je draagt, straal je dat uit. En dan wordt het natuurlijk lastig om nog aan punt 1 te voldoen.

3. Blijf luisteren

Luister goed naar het ritme van de muziek en probeer met de beat te spelen. Hoor je een verandering in de muziek? Pas die toe in de manier waarop je danst. Gooi er bijvoorbeeld een nieuwe beweging in of doe een sexy body roll. Ay caramba!

4. Oefening baart kunst

Oefen ook buiten het feest om. Dat kan thuis voor de spiegel, maar ook bij Union Salsa Dance Company. Wij hebben namelijk het grootste aanbod danslessen van Utrecht. Denk aan verschillende soorten Salsa zoals, Lady Styling en cubana maar ook andere soorten dansstijlen zoals, Bachata, Rueda, Kizomba, Reggaeton en nog meer! Enthousiast? Schrijf je dan hier in.

5. Lach!

Lach! Dansen doe je omdat je het leuk vindt, toch? Laat dat dan ook zien. Iedere danser met een lach op z’n gezicht heeft sowieso al een streepje voor op degenen die dat niet hebben.