21 juni markeert de officiële start van de zomer! Tijd voor zon, vakantie, feestjes, gezelligheid, warmte, noem maar op! Als je het ons vraagt, is dit de mooiste tijd van het jaar. En hoe kun je nog meer genieten van de zomer? Door te dansen natuurlijk! Wij hebben acht manieren bedacht om deze zomer nóg leuker te maken met salsa.

1 Salsa op festivals

De zomer is het seizoen van de festivals en dat geldt natuurlijk ook voor salsa festivals! Ben je al eens naar een Piña Boat Party geweest? Of naar Fiesta Macumba? De zomer is de ideale tijd van het jaar om in de buitenlucht te genieten van de muziek, zon, de mensen en het dansen!

Bonus tip: Tegenwoordig zijn op heel veel reguliere festivals ook podia waar Latin muziek gedraaid wordt. Heb jij nou ook van die vrienden die nog steeds niet begrijpen waarom salsa en dansen fantastische bezigheden zijn? Neem ze dan mee naar een regulier festival en sleep ze eens mee naar de Latin stage. Voor je het weet zijn ze er niet meer weg te slaan. Thank me later! 😉

2 Salsa Road Trip

Waarom niet een road trip plannen met een salsa thema? Bezoek verschillende steden (of dorpen misschien zelfs) waar je kunt dansen. Elke stad heeft zijn eigen unieke salsa scene waardoor je vast weer allerlei nieuwe danstechnieken en misschien wel nieuwe dansstijlen leert. Doe jij een rondje randstad of een trip naar meerdere landen? Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, maar vergeet niet je dansschoenen in te pakken!

3 Buiten dansen

Nodig je dansvrienden uit om samen te gaan picknicken en te dansen op blote voeten in het gras of op het strand. Toch niets voelt zomerser dan dansen op het strand! Organiseer een salsa beach party met je vrienden of natuurlijk met je lesgroepje van Union (hoewel die misschien ook al wel tellen als vrienden). Zet een speaker neer, rol een grote stranddoek uit om op te kunnen chillen en dans op het zand terwijl de zon ondergaat. Veel romantischer dan dat wordt het niet. 😉 

 

4 Kleding

 

Aan wat voor kleding denk jij bij salsa en zomer? Juist! Rokjes en jurkjes tijd! Zwierige jurkjes, vrolijke kleuren en korte broekjes. Ze mogen allemaal weer uit de kast. Op de buiten locaties kan je zelfs op slippers dansen als je dat zou willen. Mocht je hulp nodig hebben bij salsakleding kan je altijd onze vorige blogs checken over de perfecte salsakleding voor wat tips en tricks.

 

5 Tropische Salsa Cocktails

Maak je zomerse salsa-avonden compleet met tropische cocktails. Drankjes zoals Piña Colada, Mojito of een verfrissende Margarita. Nodig je vrienden uit voor een salsa-cocktail party waarbij iedereen een cocktail maakt, of kom een lekkere cocktail drinken bij de Union Latin Lounge en geniet van de zomerse vibes.

 

6 Flashmob

Je kan het natuurlijk ook net zo bont maken als Union Salsa Dance Company! Docenten en cursisten hebben namelijk een flashmob gedaan op Schiphol. Inclusief piloot en stewardess! Maar wie weet overtref jij ons wel en ga jij met je vrienden spontaan dansen op de meest rare plek! Stuur je dan een filmpje? Wij zijn benieuwd! 

7 Dans bucketlist

Ga op avontuur en zoek deze zomer naar unieke salsa ervaringen. Denk aan dansen op een rooftop bar met uitzicht over de stad of een salsa cruise waar je kunt dansen terwijl je langs prachtige kustlijnen vaart. Een leuk spelletje om met jezelf te spelen. Misschien kan je een dans-bucketlist maken!

8 Zomersnelcursussen bij Union! Het zou geen zomer zijn als Union geen speciale zomer snelcursussen én losse salsa lessen van ieder niveau zou organiseren. Check de data en alle info van onze salsa, bachata en kizomba zomercursussen en onze losse salsa lessen hier