Een Masquerade wat? Wat voor masker moet ik dan op? Hoe kom ik aan zo’n masker? En bovenal, wat ís uberhaupt een Masquerade Ball?! Geen zorgen, wij nemen je mee zodat jij gerust 4 maart langs kan komen bij dit mysterieuze Latinfeest! Hier vind je alle informatie.

Oorsprong

Het Masquerade Bal kent zijn oorsprong al uit de middeleeuwen, waar het een deel was van het Carnaval seizoen. Langzaam verspreidde de traditie zich over Europa en uiteindelijk ook intercontinentaal. Toch fijn dat we kennis van de geschiedenis hebben! Zo kunnen we nog steeds onze inspiratie halen uit deze eeuwenoude traditie om een mooi feest te vieren.Free Photo of Person Wearing Masquerade Mask While Holding Goblet Stock Photo

Doel

Masquerade maskers hadden verschillende doeleinden, naast dat deze maskers vaak mooi waren, werden ze gebruikt om men’s identiteit te verbergen, maar ook werden maskers van verschillende kleuren gebruikt om bepaalde meningen te uiten, zonder veroordeeld te worden. Zwart en wit waren de basiskleuren van de maskers, waar overheen verschillende patronen werden gemaakt…

Free Assorted-color Mask Stock Photo
Vorm

Er waren (en zijn nog steeds) verschillende soorten maskers. Zo zijn er oogmaskers met een stokje, die je zelf dient vast te houden en maskers die je om je hoofd bindt. Ook de maat van het masker kan verschillen. Een oogmasker is een veelvoorkomend masker op Masquerade Balls, maar het is ook mogelijk om een masker over je hele gezicht te dragen. Er bestaan zelfs maskers die zowel je gezicht als je hoofd bedekken. Vaak hebben deze ook nog constructies van bijvoorbeeld veren aan de bovenkant van het hoofd.

Wat voor soort masker moet ik dan op?

De bedoeling is niet per se dat je met een dieren- of clownsmasker aan komt zetten, behalve als je graag mensen de stuipen op het lijf jaagt. Een oogmasker is vaak wat subtieler, omdat mensen dan wel nog je mond kunnen zien en daarmee kunnen zien of je lacht of niet. Wat betreft de patroontjes en kleuren is het natuurlijk helemaal aan jou. Kies iets wat je mooi vindt!

Free Photo of Women Wearing Masks Stock Photo
Hoe kom ik aan zo’n masker? 

1. Vraag om je heen
Vraag je vrienden, collega’s, ouders, kinderen, opa’s, oma’s, tantes, ooms, en neefjes en nichtjes! Er is vast wel iemand die een masker heeft liggen. Toch geen kennissen met maskers om je heen? Geen zorgen, er zijn nog meer opties!

2. De feestwinkel is je vriend

De feestwinkel verkoopt vaak allerlei verschillende maskers. Veel grotere steden hebben wel een feestwinkel. Ook bestaan er online feestwinkels! Woon je niet dichtbij een stad, dan kan je dus ook online bestellen. Let wel op de verzendtijd. Het moet immers wel vóór 4 maart geleverd kunnen worden!

3. Maak er zelf één! 

Onze favoriete optie: ga lekker knutselen! Zo ben je én creatief bezig, én heb je gegarandeerd een uniek masker op het feestje! Je kan bijvoorbeeld met papier (maché) of karton aan de slag gaan, maar er zijn nog veel meer manieren om het te doen. Lees hier allerlei tips: https://nl.wikihow.com/Een-maskerade-masker-maken