Latin Kids & Latin Teens

Schoolprogramma

 

 Professioneel & Educatief

 Lichaamsbeweging & Plezier

 Bevordert Sociale & Muzikale Vaardigheden

 Op de Eigen School!

Nederlands grootste Latin dansschool Union Salsa organiseert de leukste Latin Kids danslessen. Ons gespecialiseerde kinderdansteam leert kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar oud op speelse wijze bewegingen uit verschillende Latijns-Amerikaanse dansstijlen. Dansen als Reggaeton, Salsa, Merengue, Samba en Capoeira vermengen ze met spelvormen en bewegingsles.

Union Salsa is al ruim 35 jaar actief in Utrecht en bracht in de jaren ‘80 Salsa en andere Latin dansstijlen naar Nederland. Nu Latinmuziek steeds populairder wordt binnen de popmuziek leren we ook kinderen en tieners spelenderwijs bewegen op de swingende en gevarieerde ritmes uit Latijns-Amerika.

Speciaal voor basisonderwijs en BSO

Uit vele onderzoeken blijkt hoe belangrijk dans is voor de ontwikkeling van een mens in vrijwel iedere levensfase (Zoals lichamelijke beweging, sociale ontwikkeling, creativiteit, reactie snelheid). Hoe eerder een kind met dans in aanraking komt, hoe meer het onderdeel van zijn of haar leven zal vormen, ook op latere leeftijd. Daarom zette Union Salsa een speciaal programma op om kinderen al op jonge leeftijd aan het dansen te krijgen. De vrolijke klanken en stoere bewegingen uit de Latindans spreken enorm goed aan bij kinderen in de leeftijd tussen 6 en 12.

Union Salsa ontwikkelde een speciaal programma voor in het Basisonderwijs. De Union-docent verzorgt geheel zelfstandig (één of meerdere) les(sen) binnen de lessen gym of kunst op de locatie van de onderwijsinstelling of BSO. De eigen docent kan hierdoor andere taken op zich nemen of juist onbezorgd meedansen. Het schoolprogramma is als losse workshop te bestellen, maar ook als wekelijks terugkerend lessenpakket. Alle danslessen zijn op individuele danspasjes gebaseerd. De koppeldansen bewaart Union voor de volwassenenlessen.

 

Latin Dance op jouw school?

Neem Contact Op >

Dansles aangepast aan leeftijd

De Union-docenten combineren de dansmoves voor de jongste kinderen met fantasierijke verhalen en nemen de kids zo mee in een Latino-wereld. De oudere kinderen en tieners leren niet alleen bewegen op de opzwepende Latinbeats, maar krijgen tevens een kijkje in de Latijns-Amerikaanse cultuur.

De danslessen worden afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën. Voor de kinderen van 6 t/m 8 jaar hebben we de Latin Kids lessen. De kinderen tussen 9 en 12 kunnen helemaal los tijdens de Latin Teens klas.