Moderna, mambo, timba, Cubaans: het kan best zijn dat je in de wereld van de salsamuziek door de bomen het bos niet meer ziet. Maar welke toppers mogen nou écht niet ontbreken aan je playlist? Dit zijn onze tien favorieten.

Marc Anthony – Valió La Pena
Alleen bij het horen van z’n stem beginnen onze benen al te dansen. Marc Anthony heeft veel salsaklassiekers op z’n naam staan, maar Valió la pena is toch echt onze all time favorite. Wil je nog meer van zijn muziek aan je playlist toevoegen? Sla dan zeker El Cantante, Vivir Lo Nuestro, Ahora Quien en Flor Pálida niet over.
Oscar d’Leon – Llorarás
Eén toon van dit vrolijke, energieke nummer en je ziet in je hoofd al direct een hele live band voor je (en hebt zin om luidkeels ‘Arriba’ te roepen). Wedden dat de heerlijke opzwepende beat van begin tot eind een big smile op je gezicht weet te toveren? Totdat je de betekenis van de songtekst ontdekt, want dan weet je dat het nummer verre van euforisch is en gaat over pijn en bedrog. Llorarás betekent dan ook ‘je zal huilen’. Oef, en het klonk nog wel zo gezellig…
 
India – Turn Off The Lights
Je hebt vast weleens tegen sluitingstijd in de kroeg gestaan terwijl De Hoogste Tijd van André Hazes uit de speakers blies. Turn Off The Lights dient perfect als de salsavariant hiervan. Dit nummer is perfect om de avond mee af te sluiten en nog even een keer compleet uit je plaat te gaan.
 
Buena Vista Social Club – Chan chan
Wie ooit in Cuba is geweest, is vast en zeker doodgegooid met dit nummer. Op pleinen, in restaurants, op feesten: in het Land Der Salsa is hoor je Chan Chan overal. Een echte klassieker dus. Wil je erop dansen, dan doe je er verstandig aan om een versnelde versie te pakken, want het origineel is erg langzaam.
 
Son Four – A Puro Dolor
Origineel is dit nummer een prachtige romantische ballad, maar ook als uptempo salsanummer doet ie het héél goed. A Puro Dolor is absoluut onmisbaar in je salsaplaylist.
 
Celia Cruz – La Vida Es Un Carnaval
Op zoek naar een powervol salsanummer om helemaal op uit je plaat te gaan? Als je van dit liedje geen energie krijgt weten wij het ook niet meer. Dit is overigens misschien niet de beste keuze om als beginner op te dansen; zie dan het tempo maar eens bij te houden.
 
Tito Nieves – Fabricando Fantasias
In tegenstelling tot La Vida Es Un Carnaval leent dit nummer zich heel goed voor beginnende salsadansers. Het is een heerlijk dramatisch salsanummer en geeft je de kans om tijdens het dansen eens lekker in de ogen van je partner weg te zwijmelen.
 
Willie Colon – Idilio
Wil jij oefenen op je timing en leren spelen met breaks tijdens het dansen? Dan is dit jouw nummer! Het vrolijke, old skool nummer zit er vol mee.
Orquesta La Palabra – Lady
Dit energieke nummer hoor je zonder twijfel regelmatig langskomen op salsafeestjes en is er eentje om flink op uit je dak te gaan. Dans je al een tijdje? Probeer dan eens met de afzonderlijke instrumenten in de muziek te spelen, en deze te accentueren in je dans.
 
Lalo Rodriguez – Ven devórame otra vez
Dit lekkere nummer is vanwege z’n rustige tempo heel geschikt voor beginnende salsadansers. Laat je meenemen in de heerlijke beat en voor je het weet heb je het idee dat je vliegt. Wist je trouwens dat dit nummer vol passie zit? De zanger neemt je mee in zijn lustgevoelens en zingt over zijn verlangens om de vrouw van zijn dromen te verslinden.
 

 

Union Salsa heeft speciale Spotify Playlists met de grootste hits en nieuwste nummers voor dansers op verschillende niveau’s. Er zijn aparte playlists voor salsa en bachata. Dans thuis dus lekker door!

Meer Playlists >

Thuis ook nog aan je techniek werken of nieuwe dansmoves leren? Bekijk het uitgebreide online platform www.OnlineSalsa.nl. Meer dan 300 videolessen op alle niveau’s!

Thuis Salsa Leren >