Eindelijk is het weer tijd voor nieuwe danslessen! Heb jij altijd al een nieuwe dansstijl willen uitproberen of kunnen juist je oude dansmoves een opfrisbeurt gebruiken? Lees dan gauw verder.

Op zaterdag 20 augustus 2022 krijg je bij Union dé kans om een begin te maken aan je goede voornemens. Dan organiseren we namelijk een Workshop Day waar je acht nieuwe dansstijlen kunt proberen. Dus heb jij altijd al willen weten of kizomba, bachata, salsa of latin fitness iets voor jou is? Daar kun je nu achter komen. En het mooie is: de workshops zijn helemaal gratis.

Alle lessen duren zo’n 45 minuten. Danservaring is niet nodig. Alle workshops zijn geschikt voor alle niveau’s (tenzij anders aangegeven). Dus ook als absolute beginner kan je gewoon meedoen.

Inschrijven Workshops >

De planning ziet er als volgt uit:

Kizomba -> 12:00
Kizomba is de populaire Angolese vorm van de tango. Kizomba kenmerkt zich als sensuele dans.

Salsa Cubana -> 12:15*
Wie aan salsa denkt denkt aan Cuba. De Cubanen hebben hun eigen stijl in de salsa ontwikkeld. Daar waar de meest populaire vorm van salsa in Utrecht en veel andere steden in Nederland voortkomt uit de Puerto Ricaanse stijl, heeft de Cubaanse variant een speelser karakter.

Salsa en merengue -> 13:00
Salsa is de meest populaire dans uit Latijns-Amerika. Niet alleen in Zuid-Amerika wordt er salsa gedanst, ook in Utrecht zijn er duizenden salsadansers actief.

Urban Bachata -> 13:15*
Één van de nieuwste trends in Bachata een gebruik van hip-hop en streetdance. In Urban Bachata wordt veel gebruik gemaakt van dit soort bewegingen. De danspasjes zijn meer zoals moderne hip-hop en er wordt veel gewerkt met musicality.

Bachata -> 14:00
Bachata is een zwoele dans uit de Dominicaanse Republiek, waar de passie en romantiek van afspatten.

High Heels Movement -> 14:15
Dance Like Beyonce! Bij de Union High Heels Class werk je aan je vrouwelijke bewegingen om nóg meer te shinen op de dansvloer en daarbuiten. In de lessen leer je sexy te zijn op het opzwepende ritme van salsa, Reggaeton, Hip Hop en Jazz. Naast het oefenen van mooie bewegingen met op hoge hakken leren we je met zelfvertrouwen je hakken te gebruiken.

Rueda de Casino -> 15:00*
De gezelligste en feestelijkste vorm van salsa, waarbij alle dansers in een kring staan. In één nummer tijd dans je met vrijwel alle danspartners die meedoen. Een van de dansers is de leider, hij geeft tijdens het dansen commando’s die iedereen moet volgen.

Latin fitness -> 15.15
Latin Fitness is perfect voor iedereen die van Latin-muziek houdt én aan z’n figuur wil werken. De intensieve dansbewegingen maken Latin Fitness namelijk een echte work-out. Het voordeel: door de fijne Latin-beats heb je niet eens door dat je intensief aan het sporten bent!

*  = Enige danservaring gewenst

Union Latin Lounge
Onze lounge bevindt zich in de Biltstraat, in het centrum van Utrecht. Hier hebben we twee stijlvolle areas die beide voorzien zijn van goede klimaatbeheersing en luchtverversing, de modernste geluidsinstallaties en grote spiegels. Dagelijks worden hier allerlei verschillende danslessen gegeven. In de Union Latin Lounge schenken we bovendien de beste Latijns-Amerikaanse koffies en cocktails.

Tijdens de Workshop Day zijn allebei onze danszalen geopend. Om iedereen veilig de ruimte te bieden is er slechts een beperkt aantal plekken per workshop beschikbaar.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Schrijf je dan snel in en bemachtig jouw plek in één of meerdere workshops.

Tot 20 augustus!

Union Salsa Dance Company
Biltstraat 37, Utrecht
06- 37 30 30
info@unionsalsadancecompany.nl
Inschrijven Workshops >