Met de zonnige dagen van de zomer achter ons, is het tijd om onze dansschoenen weer aan te trekken en ons voor te bereiden op een gloednieuw dansseizoen vol energie, passie en positiviteit! Het einde van de zomervakantie markeert het begin van een reis terug naar de routine, en hoewel dat voor sommigen vast en zeker een teleurstelling zal zijn, kan je het gelukkig allemaal een stukje leuker maken op een hele simpele manier: door te dansen! We kunnen niet wachten om samen met jullie het nieuwe seizoen te starten.

Routine

Hoewel het woord ‘routine’ voor sommigen maar saai klinkt, kan de routine van het dagelijks leven ook als een geruststellend ritme aanvoelen. Sterker nog, het is hartstikke belangrijk voor een mens om enige routine in het leven aan te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet over iedere kleine dagelijkse handeling hoeft te piekeren. Het einde van de zomerstop biedt ons de mogelijkheid om terug te keren naar de dansstudio en de regelmaat van danslessen te omarmen. Deze consistentie heeft niet alleen een positieve invloed op onze dansvaardigheden, maar ook op ons welzijn. Dansen is namelijk niet alleen een fysieke activiteit; het voedt ook onze geest en ziel.

Serotonine

Dat brengt ons bij het volgende punt: Wist je namelijk dat dansen niet alleen je lichaam in beweging zet, maar ook je humeur verbetert? Tijdens het dansen komt er serotonine vrij, het ‘gelukshormoon’ dat je stemming positief beïnvloedt. Als je dansen nu (nu je nog lekker in je frisse zomerenergie zit) een gewoonte maakt, ben je goed op weg om de wintermaanden stralend en vol energie door te komen. Wie weet slaan we dit jaar samen die winterdip lekker over!

Goede voornemens

Waarom wachten tot 1 januari om jezelf nieuwe doelen te stellen? De zomer heeft ons opgeladen met zonnestralen en positieve energie. Het is het ideale moment om jezelf uit te dagen, nieuwe dansdoelen vast te stellen en je passie voor dans te intensiveren. Of je nu een ervaren danser bent of net begint, het nieuwe seizoen biedt een schone lei voor persoonlijke groei en creatieve uitdagingen. Zo hebben we voor alle beginners een hele lading vol nieuwe cursussen, maar als gevorderde kan je natuurlijk ook altijd bij ons terecht. Neem eens een kijkje op ons rooster of er een les tussen staat waar je bij aan kan sluiten.

Daarnaast is iedereen natuurlijk altijd welkom op onze vrije dansavonden op donderdag en zaterdag!

Stralen op Vakantie:

Nu we het toch hebben over goede voornemens… Stel je voor: volgend jaar op vakantie schitteren op de dansvloer (of dat nou een echte dansvloer is, een zonnig strand of een gezellige straat met muziek en een prachtige zonsondergang…)

Met een heel jaar voor de boeg heb je alle tijd om te oefenen en je dansvaardigheden te verfijnen. Het vooruitzicht van een prachtige dansvakantie in de toekomst is een superleuk doel om naar toe te werken en ons te motiveren om te groeien als dansers.

Hoewel de salseros van Union Salsa Dance Company natuurlijk ook het meest genieten van zon, warmte en dansen in de zomer, hebben de herfst en de winter ook zo hun charme. Terwijl jij bij ons binnen kan schuilen, voedt de regen de bomen en planten. In de kou van de winter kunnen we onszelf bij elkaar opwarmen (en daarnaast is het ook wel lekker om eens wat minder te hoeven zweten tijdens het dansen) en door die koudere seizoenen kunnen we weer extra verlangen en daardoor extra genieten van de volgende zomer.

Wij hebben in ieder geval zin om samen met jullie dit nieuwe dansseizoen te omarmen. Jij ook?  Schrijf je dan snel hier in voor een cursus.