De volgende stap naar het integreren in de salsawereld, is het bezoeken van onze populaire salsafeesten! Wat moet je aan, hoe gaat het allemaal in z’n werk? Hier 7 tips en redenen om je klaar te stomen voor onze heerlijke salsavonden, of te wel: socials 

1. Waar moet je zijn? 

Het begint natuurlijk allemaal met het uitzoeken van het juiste feestje. Wil je even snel een paar dansjes doen, of zoek je een plek om de hele avond los te gaan? Welke muziekstijlen vind je? Zijn er verschillende zalen zodat je ook zoveel mogelijk jouw favoriete dans kan uitvoeren? Soms is er ook een leuke workshop voorafgaand aan het feest. In Utrecht zijn er salsafeesten vinden elke donderdag (tot 01:00) en de 2e  en 4e zaterdag (tot 02:30) van de maand in onze Union Latin Lounge.  

 

  2Gratis oefenen – Entree is drankjes drinken 

De entree is op donderdag helemaal gratis. Op zaterdag werken we met een kaartjessysteem. Dit betekent dat je bij binnenkomst een kaartje krijgt waarop je consumpties worden genoteerd. De minimale besteding van drankjes is 6 euro. De deuren zijn geopend vanaf 21:00 uur. In onze hoofdzaal draait er altijd 80% Salsa en 20% Bachata. De Top Area is voorzien van 80% Bachata en 20% Kizomba. Daarnaast dansen we altijd een grote Rueda de Casino. De Entree is altijd gratis. Op zaterdag is een consumptie verplicht. 

3. Laat anderen weten dat je gaat dansen 

Je hoeft zeker geen vaste danspartner te hebben of met een hele groep naar een feestje te gaan. Sterker nog, de meeste mensen komen alleen. Vaak zie je bekenden terug op de dansvloer. Vind je dat nog wat spannend? Nodig dan vooral je medeklasgenoten uit om daar af te spreken. Dan weet je in ieder geval alvast zeker dat er een bekend gezicht is. Bij Union Salsa hebben we een whatsappgroep van iedere les. Dus laat het altijd even weten dat je naar het feestje gaat. Zo geef je de anderen ook de gelegenheid om gezellig aan te sluiten.  

Je hoeft geen Union-cursist te zijn om deel te nemen aan onze zwoele socials. Ook mensen die geen lid zijn, zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit geweldige festijn! Mocht je tijdens de avond de danskriebels te pakken krijgen, kan je je ook terplekke in schrijven voor een proefles. Neem dus al je vrienden mee! 

 
4. Vragen en Gevraagd worden 

Wanneer je in de danszaal komt kan je iemand vragen om te dansen, of word je zelf ten dans gevraagd. In het begin voelt het natuurlijk het veiligst om te dansen met iemand die je al kent. Doe de eerste dansjes van de avond dan ook het liefst met iemand met wie je al eens eerder hebt gedanst. Zo voel je je al direct op je gemak en straal je dat ook uit naar anderen. Het is heel normaal om ook eens met iemand anders te dansen. Heb jij een leuke danser(es) gezien? Schroom niet om op hem of haar af te stappen om te vragen om een dansje. Meestal dans je maximaal twee dansen achter elkaar met de zelfde partner. Zo rouleer je de gehele avond, en ontmoet je verschillende soorten mensen met allemaal een eigen dansstijl. 

5. Gratis oefenen 

Oefen tijdens de socials alle moves die je in de lessen hebt gehad. Zeker de allernieuwste figuurtjes en combinaties. Het is de enige manier om ze goed in je geheugen en lichaam te krijgen. Voor heren is dat vaak makkelijker dan voor dames. De mannen bepalen nu eenmaal welke draaien zij aan de dames geven. Als dame kan je je klasgenoten vragen om een bepaalde move nog eens met je te proberen. Probeer ook eens tijdens de socials ook eens een andere dans. Vaak worden er ook bachatakizombacha cha of merengue nummers gedraaid. Zo kan je direct ervaren of dat een leuke toevoeging aan jouw dans-repertoire is.  

 

6. Dans waarin  je je fijn voelt 

Doe vooral iets aan waar je je goed en comfortabel in voelt. Mocht je je eigen dansschoenen hebben, kan je deze natuurlijk meenemen. Beschik je niet over danshakken? Geen probleem. We raden je alleen wel aan om schoenen met een soepele zool aan te doen. Op deze manier kan je beter dansen en glijden op de dansvloer. Beter voor onze vloer, en beter voor je knieën! 

7. Laat je moves zien 

Je moet helemaal niks! Al blijf je zitten op onze witte banken, of sta je de hele avond aan de bar te kletsen: het is helemaal goed. Echter, wil je júist dansen maar ben je bang dat je nog niet goed genoeg bent, wees dan niet bang! Ook de gevorderde danser begon ergens. En deze dansavonden zijn juist handig en leuk om je opgedane kennis in de praktijk te brengen en de sterren van de hemel te dansen. Daarnaast is er speciaal voor de beginnende danser het eerste uur langzamere salsa.   

 

 Kortom: door te komen naar onze feesten kan je extra oefenen en laten zien wat je in de lessen hebt geleerd. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en mede-cursisten in een andere setting. Zien we je snel op onze volgende spetterende social?! 

 Eerstvolgende event in Union Latin Lounge:  

Zaterdag 13 april >