19 Mei 2024 is het familiedag bij Union! Dat betekent dat deze prachtige zondag in het teken staat van familie en dansen. Een geweldige combinatie als je het ons vraagt. Maar waarom dan? Hier zijn een paar redenen waarom jij absoluut je familie mee moet nemen naar deze dag, of nog beter: je familie mee moet nemen naar danslessen!

Een Wekelijkse Familiedag op de Dansvloer

De meeste families hebben één keer per jaar een officiële, uitgebreide familiedag. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig, maar wat nou als je niet ééns per jaar, maar iedere week familiedag of -avond kan vieren? Als je je familie meeneemt naar je danslessen, creëer je automatisch een wekelijks moment van samenzijn. Hoe leuk is dat? Je kan het natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Alleen je ouders of kinderen, of ook je broers, zussen, tantes, ooms, neefjes, nichtjes, grootouders, aangetrouwde achtertantes… Het is jouw feestje. Samen schitteren op de dansvloer versterkt niet alleen jullie band, maar zal vast en zeker ook geweldige herinneringen met zich meebrengen.

Indruk maken

Beeld je in: het is eerste kerstdag. De hele familie inclusief alle aanhang zit net aan tafel nadat de gastheer en -vrouw de hele dag hebben staan koken, en stressen, in de keuken. Die stress is nog voelbaar in de lucht en daar komt ook nog eens bij dat je jezelf mentaal aan het voorbereiden bent op de politieke discussies die er eventueel gaan ontstaan. Voordat ook maar iemand daarover kan beginnen zet jij samen met je ouders of je broer/zus een salsa muziekje op (er bestaan uiteraard ook speciale salsa-kerstliedjes) en dansen jullie de sterren van de hemel. Dat is nog eens een manier om indruk te maken én het ijs te breken, zodat het sowieso een geweldig gezellige middag of avond kan worden.

Ideale partners

Je familie heeft je waarschijnlijk toch al van je slechtste kant gezien, dus het zijn de ideale danspartners om mee te oefenen en vooral lekker foutjes mee te maken. Daarbij heb jij er, als degene die je meeneemt het ook leuk vindt, meteen een danspartner bij die je niet zo snel kwijtraakt. Sommige relaties in het leven zijn tijdelijk, maar je moeder, vader, zoon of dochter zal dat altijd van jou blijven. Daar kan je dan net zo goed gebruik van maken. 

Daarbij is het natuurlijk altijd leuk om van elkaar te kunnen leren en elkaar te kunnen inspireren. Ieder heeft zo zijn eigen stijl en zijn eigen talenten. Hoe leuk is het om dat bij elkaar te zien ontwikkelen?

Mentaal gezond

We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed voor onze geestelijke gezondheid te zorgen, en dansen is een fantastische manier om dit te doen. Door te bewegen op muziek verminder je stress, maak je endorfines vrij en kan je een gevoel van voldoening ervaren. Dingen die je vast en zeker ook je familie toewenst. Eigenlijk doe je ze dus een enorme gunst door ze mee te nemen naar een dansles. 😉

Verbindende Kracht van Dans:

Dansen gaat verder dan alleen beweging; het lijkt soms wel een soort taal die geen woorden nodig heeft. Het verbindt mensen op een andere manier dan je misschien gewend bent. Op de dansvloer kunnen jullie samen plezier hebben, elkaar aanmoedigen en misschien wel jullie band versterken. Misschien word je nog eens beste vrienden met je broer of zus…

Voor- of nagenieten

Na een verkwikkende danssessie verdien je uiteraard wat ontspanning. Of het nu een kopje koffie is om bij te praten of een verfrissende cocktail, het samenzijn na de dansles is net zo belangrijk als de dans zelf. En dit valt natuurlijk zoveel uit te breiden als je zelf wil. De tijd voor of na een dansles kan een ideale gelegenheid zijn voor een gezinsuitje. Misschien kunnen jullie voor of na de les niet alleen wat drinken, maar ook samen avondeten, een wandeling maken in het park of andere leuke activiteiten plannen, als je dan toch bezig bent. 

Interesses delen

Dansen kan een opening zijn naar het delen van andere passies en interesses. Misschien ontdekken jullie wel dat jullie allemaal een gedeelde liefde hebben voor bepaalde muziek of realiseren jullie je na een cappuccino gedronken te hebben in de Union Latin Lounge dat je liefde voor koffie nog groter is dan je dacht (en dan in het speciaal die uit Guatemala). Wie weet is het een begin van nieuwe gesprekken en connecties die verder gaan dan de dansvloer. Misschien zelfs de opening naar een salsareis die jullie samen kunnen gaan maken naar Spanje of zelfs Latijns Amerika!