Dagen worden langer, de zon komt meer en meer tevoorschijn, temperaturen schieten omhoog. Dit kan maar één ding betekenen; De zomer komt er weer aan!

Zomer betekent ook weer weinig verhullende kleding, in de zwembroek of bikini naar het strand en flirten op de terrassen. Om hier optimaal op voorbereid te zijn op het buitenseizoen gaan veel van ons weer aan het dieet en sporten. Maar met welke activiteiten creëer je nu die echte beach body? Union Salsa Dance Company zet het voor je op een rijtje.

Het blijkt dat 2 à 3 keer een uurtje sporten per week al een snel resultaat kan opleveren. De American Council on Excercise deed onderzoek naar de meest beoefende sporten in het voorjaarsseizoen en de calorieën die je ermee verbrandt in een uur.

Activiteit          Kcal/uurSalsa in Utrecht 2
Hardlopen        540
Salsadansen     508
Tennis               474
Joggen              390
Fitness              330

 

Wat blijkt?! Eén van de meest effectieve manieren om in vorm te komen is ook meteen één van de leukste, Salsadansen!

Naast het verbranden van calorieën levert dansen nòg meer voordelen:

Salsa in Utrecht 7Toning:
Salsadansen verbrandt niet alleen calorieën, maar zorgt er ook voor dat je, met meer dan welke andere sport ook, alle spieren in je lichaam traint. Door de spanning op de armen en bovenlichaam ontwikkelen de spieren zich. In salsa stap je niet alleen vooruit (voor beenspieren) maar ook achteruit. Squatten voor mooie billen is hierdoor overbodig geworden. Met alle styling en bodymovement train je ook ongemerkt de buik- en rugspieren. Creëer met dansen dus het perfecte figuur.

Salsa in Utrecht 8Makkelijk vol te houden:
Wie kan er na een uur hardlopen nog enig woord uitbrengen? Salsadansen kan je uren volhouden. Zeker wie naast de lessen ook nog eens naar één van de vele wekelijkse salsafeesten gaat danst door tot in de late uurtjes. Met welke ander sport verbrandt je duizenden calorieën zonder het door te hebben?

 

Salsa in Utrecht 6Sexy houding
De belangrijkste reden voor de meesten om ’s zomers weer strak in het vel te zitten is dat we ons sexy willen voelen. Waar anders dan tijdens salsalessen leren vrouwen zich sexy te bewegen en mannen zich macho te gedragen.

 

 

Salsa in Utrecht 5Gezellig:
Salsa is één van de meest sociale dansen die er te vinden is. Wekelijks zijn er meerdere feesten waar veel dansers op af komen om een leuke avond met elkaar door te brengen. Meestal dans je één of twee nummers achterelkaar met dezelfde partner om daarna weer een volgende partner op te zoeken. Dit maakt salsadansen niet alleen de leukste, maar vooral ook de gezelligste manier om in vorm te komen.

 

 

Schrijf je nu nog in!

Inschrijven voor Cursus >
Meer Info over Salsa >