Hartstikke leuk, danslessen volgen. Maar het wordt pas écht tof als je je geleerde pasjes ook in de praktijk kan brengen. Waar? Op vrijdansavonden natuurlijk. 8 redenen om (vaker) naar socials te gaan.

1. Dat je danspasjes goed gaan met de mensen uit je groep, is natuurlijk fijn. Maar de echte proef komt pas tijdens het vrijdansen. Daar dans je met mensen op wie je niet bent ingespeeld, dus is zo’n avond dé test om te zien of je inderdaad zo goed kan leiden/volgen als je dacht.
2. Socials zijn de aangewezen plek om nieuwe mensen te leren kennen. Wie weet loop je zelfs wel de liefde van je leven tegen het lijf (geloof ons: je zal niet de eerste zijn bij wie dat gebeurt). Ook als je nieuw bent in een stad (of überhaupt in Nederland) is dansen een makkelijke manier om met mensen in contact te komen en vrienden te maken.
3. Het is goed voor de onderlinge band van de salsagroep. Met z’n allen op zo’n feestje is immers toch weer heel anders dan tijdens de les.
4. Heb jij ook altijd dat je aan het begin van de les bent vergeten wat je de week ervoor hebt gedaan? Niet als je regelmatig naar vrijdansavonden gaat. Dit is dé gelegenheid om je moves nog eens te herhalen. Wacht maar, de volgende keer ben jíj degene die zich de combinatie van vorige week nog herinnert.
5. Je komt makkelijk in aanraking met andere dansstijlen. Kan je al salsadansen, maar wil je graag kennismaken met bachata of kizomba? Op de meeste socials – zoals bij Union – hoor je een mix van deze drie, dus kun je eens iets nieuws proberen. Zelfs al is het maar voor de grap.
6. Het is een stuk voordeliger dan een dansles! Althans, dat verschilt natuurlijk per plek, maar op de donderdag- en zaterdag-avonden bij Union betaal je slechts €5,- voor een hele avond dansen.
7. Vrijdansen is niet alleen leuk, maar ook hartstikke sportief! Wist je al dat je met dansen superveel calorieën verbrandt? Een echte work-out dus. Hoef je weer een keertje minder naar de sportschool.
8. Heb je nog geen plannen voor je avond? Je kunt altijd wel érgens dansen! De Latin-wereld is hartstikke bruisend, dus er zijn volop socials. Maar de allerleukste is natuurlijk gewoon bij ons op donderdag vanaf 21.00 uur. Zien we je daar?

 

Wist je dat je iedere donderdag en zaterdag kan oefenen in de Union Latin Lounge? We zijn dan tussen 21:00 en 02:00 geopend te dansen op de beste salsa, bachata en kizomba. Voor de liefhebbers dansen we ook iedere avond een grote Rueda de Casino met iedereen die maar mee wil doen. Tijdens deze avonden zijn er altijd docenten aanwezig bij wie je terecht kan met vragen. Zij vinden het ook leuk om met jou te dansen. Schroom dus niet om hen ook te vragen voor een dansje! Zien we jou deze week ook?