Je hoeft geen figuren te bedenken, de maat van de muziek niet te vinden en niet op te letten waar je danst. En dan kan je óók nog eens de heer de schuld geven als er iets fout gaat, want ja: hij leidt. Ben jij het hiermee eens? Lees dan maar eens even gauw dit stuk door.

 

Je hoeft dan misschien niet te leiden, maar toch zijn er genoeg dingen die je verkeerd kan doen tijdens het dansen. Hier vind je de meest voorkomende valkuilen voor dames tijdens het dansen.

 898f74214f041a78eea6f1c457f2a4d5

1. Niet volgen. Ja ladies, we weten dat het moeilijk is… toch zal je de controle tijdens het dansen echt even los moeten laten. Het woord ‘volger’ zegt het al: het is de bedoeling dat jij volgt, niet leidt. De heer mag dus bepalen welke pasjes jij doet. Als hij jou prepareert voor een inside turn, is het niet de bedoeling dat jij er sneaky een outside turn van maakt.

2. Gebrek aan spanning en frame. Zonder spanning op je lichaam ben je net een spaghettisliert; zo maak je het je partner erg lastig om jou te leiden. Zorg ervoor dat je je armen nooit laat hangen en houd tijdens het draaien een 90 graden-frame aan.film-spaghetti-house-con-nino-manfredi

7. Juf spelen. Natuurlijk mag je je partner af en toe een tip geven als jij denkt dat hij daar beter van wordt. Probeer echter niet met het vingertje te wijzen en hem continu te vertellen wat hij allemaal verkeerd doet. Je zal daar een hoop mannen mee afschrikken.

3. Veel sieraden en accessoires
. Natuurlijk wil je er tijdens salsafeesten leuk uitzien, maar het moet wel veilig en comfortabel blijven. Pak lekker uit met kleding, maar pas op met sieraden en accessoires, want daar gaat het nog weleens mis. Niemand zit te wachten op

gebroken armbanden, in gezichten zwaaiende kettingen en rondvliegende oorbellen.images

4. Chagrijnig gezicht. Je danst voor je plezier, weet je nog? Probeer dat niet te vergeten. Een lach op je gezicht maakt het een stuk leuker voor je partner en zorgt ervoor dat een stuk meer heren met je willen dansen.

5. Zwaar dansen. Nee, dit heeft niets met je gewicht te maken. Een dunne vrouw kan evengoed zwaar dansen. Probeer om dit te voorkomen op je tenen te dansen en licht en smooth te bewegen. Dit maakt het voor de heer een stuk fijner om jou te leiden.salsaetiquette05

6. Dippen uit eigen initiatief. Heel cool om te doen, een dip. Sommige vrouwen zijn er echter zo gek op, dat ze midden in een dansje plotseling zelf besluiten er een dip te gooien. Foei! Voor een dip is het belangrijk dat zowel jij als je partner voorbereid zijn. Hoe dun je ook bent: je kan niet zomaar verwachten dat een man onvoorbereid jouw volledige lichaamsgewicht op kan vangen. Natuurlijk kun je een man wel vragen of hij een dip met je wil doen.

8. Jezelf de vloer toeeigenen. Grote danspassen en ladystyling kunnen er mooi uitzien. Kijk echter eerst of dit wel mogelijk is op de locatie waar je danst. Sta je op een druk salsafeest? Zet dan kleine pasjes en gooi alsjeblieft niet je meest overdreven armbewegingen in de strijd.

 

Ben jij een man en benieuwd wat de absolute don’ts voor jou zijn? Houd dan onze nieuwsbrief en site dan in de gaten, want daar verschijnt binnenkort een versie voor jullie.