Iedereen is blij dat de zomer er weer is! De zon schijnt volop en barbecues draaien overuren. Maar wat nog veel leuker is, is dat de zomer het perfécte seizoen is voor salsa! We zullen eens een aantal suggesties doen voor alles wat met salsa te maken heeft in de zomer.

1 Salsamuziek

In de winter luister je misschien naar salsamuziek binnen in je huis of wellicht in de auto op weg naar je werk. In de zomer zijn de mogelijkheden om je shotje salsamuziek te krijgen eindeloos! Zit je in de tuin, in het park of op het strand? Neem je oortjes mee of beter, een klein boxje. Wie weet ontstaan er spontaan groepjes salsafans of komen er wel mensen in jouw buurt zitten, omdat jij wel lekker zomerdeuntjes om je heen hebt.
Ga jij ook wel eens met een sloepje de wateren of de grachten verkennen? Neem lekker je muziek mee. Succes bij je gezelschap gegarandeerd.

2 Buiten dansen

Niet genoeg aan alleen salsamuziek? Wij ook niet! Gelukkig kan je in de zomer hartstikke veel buiten dansen! Nodig je dansvrienden uit om samen te gaan picknicken en te dansen op blote voeten in het gras. Blijf ondertussen lekker je zomerlessen volgen om je pasjes bij te houden of volg een spoedcursus om na de zomer iedereen omver te blazen met je voortuitgangen.

 
3 Kleding

Aan wat voor kleding denk jij bij salsa en zomer? Juist! Rokjes en jurkjes tijd! Zwierige jurkjes, vrolijke kleuren en korte broekjes. Ze mogen allemaal weer uit de kast. Op de buiten locaties kan je zelfs op slippers dansen als je dat zou willen. Mocht je hulp nodig hebben bij salsakleding kan je altijd onze vorige blogs checken over de perfecte salsakleding voor wat tips en tricks.

 
4 Salsa op festivals

Heb jij nou ook van die vrienden die nog steeds niet begrijpen waarom salsa en dansen fantastische bezigheden zijn? Neem ze eens mee naar een regulier zomerfestival. Tegenwoordig zijn op heen veel festivals ook podia waar Latin muziek gedraaid wordt. Komen ze in ieder geval in de sfeer en kan jij misschien wel shinen met je salsa skills!

5 Flashmob

Je kan het natuurlijk ook net zo bont maken als Union Salsa Dance Company! Docenten en cursisten hebben namelijk een flashmob gedaan op Schiphol. Inclusief piloot en stewardess! Maar wie weet overtref jij ons wel en ga jij met je vrienden spontaan dansen op de meest rare plek! Stuur je dan een filmpje? Wij zijn benieuwd! Voor ons filmpje check de onderstaande link.

6 Geef je dansskills een boost

De zomer is natuurlijk ook een ideale gelegenheid om je dansskills eens flink uit te breiden! Met voor velen wat meer vrije tijd doordat er zomerstops zijn op het werk en bij andere hobby’s geeft het de mooi de gelegenheid om een nieuwe moves of dansstijl aan te leren. Union Salsa Dance Company organiseert daarom in de zomer veel mogelijkheden:
 ✔ Snelcursus Bachata
 ✔ Snelcursus Kizomba
Snelcursus Salsa Beginners
 ✔ Losse Zomerlessen Salsa
– 3 niveau’s

Let op: In alle zalen draaien de Airco’s op volle toeren voor extra verkoeling!

 
7 Salsa vakantie

Oke oke, voor de echte die hards hebben we nog één laatste top idee voor de zomer. Ga mee op salsareis! Iedere zomer organiseert Union Salsa Dance Company een reis vol salsa, beach party’s, workshops en leuke salseros naar Italie. Voor 2017 zijn we al helemaal vol. Maar niet getreurd volgende zomer doen we het nog eens dunnetjes over! Zorg er voor dat je je op tijd aanmeld.