Weet jij waarom veel mensen op dansles gaan? Natuurlijk gaan ze op dansles om te leren dansen. Maar waarom willen ze leren dansen? Willen ze meer bewegen, mensen ontmoeten, meer gezelligheid, willen ze meer leren of zijn ze op zoek naar een partner? Dit zijn 7 redenen waarom jij danslessen zou moeten volgen.

 

1. Je kan overal ter wereld dansen
Dansen verenigd. Wist je dat je in meer dan 80 landen ter wereld de Salsa kan dansen? Dat betekent dus dat je ook in het buitenland, als je op vakantie of op zakenreis bent, altijd wel ergens kan dansen. Hierdoor maak je al heel snel kennis met de lokale bevolking wat tot geweldige ervaringen en nieuwe vriendschappen kan leiden. Salsa wordt de laatste tijd steeds populairder, als je nu in de top 40 kijkt zie je er ook steeds meer salsanummers in staan. 

2. Voor de gezelligheid
Het volgen van een dansles is over het algemeen vooral een gezellige aangelegenheid. Een goede dansles is voor de meeste mensen een ideale mix tussen veel leren, veel lachen en het samen naar je zin hebben.

unity friends GIF by HuMandalas
Schitts Creek Flirt GIF by CBC 3. Om nieuwe mensen te leren kennen
Je kunt bij Union Salsa makkelijk zonder partner komen. Sterker nog, de meeste mensen die hier les volgen komen zonder partner. Omdat er bij Union Salsa veel wordt gewisseld van partner tijdens de lessen en er regelmatig wordt na gedanst en nagepraat na de lessen, is de kans groot dat je nieuwe mensen leert kennen. Zo zien wij vaak binnen de dansschool dat cursisten een band met elkaar beginnen te krijgen, en er een leuke vriendschap aan over houden.
4. Voor je conditie/gezondheid
Er is een aantal jaar geleden een test gedaan door TNO. Daarbij zijn metingen gedaan tijdens verschillende danslessen. Daar kwam Salsa dansen op nr. 2 qua belastingintensiteit. Op nr. 1 kwam, niet geheel als verrassing, Afrikaanse dans. De Bachata, Kizomba en Zouk zijn destijds niet meegenomen in dat onderzoek maar ook die zullen in de buurt van de Salsa komen. Feit is dat dansen heel erg goed is voor je gezondheid. Inmiddels is ook met verschillende onderzoeken aangetoond dat het dementie kan voorkomen of in ieder geval vertragen.
Ashley Graham Beauty GIF
Amy Poehler Running GIF by Saturday Night Live 5. Als uitlaatklep en voor de ontspanning
Ook dit is een geweldige reden om te dansen. Dansen werkt namelijk stress verlagend. Een ideale manier om wat balans in je leven te brengen als je bijvoorbeeld de hele dag met je hersens bezig bent. Dansen is de ultieme mogelijkheid om even al je emoties te kunnen laten gaan. Of je nu boos, blij of verdrietig bent, je kunt het allemaal laten gaan tijdens het dansen. Dansen kan uiteindelijk ontzettend rustgevend zijn en kan er voor zorgen dat jij je een stuk lekkerder voelt. 

6. Groei
Een van de 6 menselijke behoeften is groei. En hoe goed je ook kan dansen, bij de dans salsa raak je maar niet uitgeleerd. De mens wordt gelukkig van zichzelf uit te blijven dagen en nieuwe dingen te leren, het brengt ontspanning, plezier en voldoening. Door te blijven oefenen en lessen te volgen word je uiteindelijk steeds beter en groei je persoonlijk.

7. Om het op niveau te houden

‘What is not trained is lost’! En dat geldt ook voor dansen. En hoewel je jouw dansniveau prima op peil kan houden door naar feesten te gaan, blijkt een groot deel van de cursisten baat te hebben bij het regelmatig volgen van danslessen. Nieuwe mogelijkheden, net even een andere manier van styling, een nieuw inzicht met betrekking tot die dubbele draai naar rechts… en nogmaals; ook gewoon omdat het leuk is om iets te leren.

 

Kort samengevat, er zijn een hoop redenen waarom jij dansles zou moeten gaan volgen. ben je nou enthousiast geworden en lijkt je het wat? Schrijf je dan hier in voor onze cursussen of neem contact met ons op!