21 Juni is het officieel zomer! Tijd voor zon, vakantie, feestjes, gezelligheid, warmte, noem maar op! Als je het ons vraagt is het de mooiste tijd van het jaar. En hoe kan je nou nog meer uit de zomer halen? Door te dansen natuurlijk! 

1 Festival season!

De zomer is het seizoen van de festivals en dat geldt natuurlijk ook voor salsa festivals! Ben je al eens naar een Piña Boat Party geweest? Of naar Fiesta Macumba? De zomer is de ideale tijd van het jaar om in de buitenlucht te genieten van de muziek, zon, de mensen en het dansen!

Bonus tip: Tegenwoordig zijn op heel veel reguliere festivals ook podia waar Latin muziek gedraaid wordt. Neem je vrienden mee naar zo een festival en sleep ze eens mee naar de Latin stage. Voor je het weet zijn ze er niet meer weg te slaan. Thank me later! 😉

2 Buiten dansen

Speaking of buiten dansen… Daarvoor hoef je natuurlijk helemaal niet naar een festival te gaan.

Gelukkig kan je in de zomer namelijk hartstikke veel buiten dansen! Nodig je dansvrienden uit om samen te gaan picknicken en te dansen op blote voeten in het gras of op het strand. Blijf ondertussen lekker je zomerlessen volgen om je pasjes bij te houden of volg een danscursus om na de zomer iedereen omver te blazen met je voortuitgangen. Bij ons staat de airco op standje turbo!

3 Kleding

Aan wat voor kleding denk jij bij salsa en zomer? Juist! Rokjes en jurkjes tijd! Zwierige jurkjes, vrolijke kleuren en korte broekjes. Ze mogen allemaal weer uit de kast. Op de buiten locaties kan je zelfs op slippers dansen als je dat zou willen. Mocht je hulp nodig hebben bij salsakleding kan je altijd onze vorige blogs checken over de perfecte salsakleding voor wat tips en tricks.

 
4 Vakantie

Als ik zeg zomer, zeg jij… vakantie! De zomer is natuurlijk de populairste tijd van het jaar om op vakantie te gaan, en waar kan je nou beter naar toe gaan dan naar een land waar ze lekker veel dansen?! Ga jij dit jaar de reis van je dromen maken naar Cuba of de Dominicaanse Republiek? Of ben jij deze zomer in de Spaanse salsa barretjes te vinden? Zorg in ieder geval dat je even opzoekt waar de beste dans spots zijn voordat je op vakantie gaat! Ook in niet-Latin landen kan je vaak superleuke socials vinden. Kijk maar naar Utrecht. 😉

5 Flashmob

Je kan het natuurlijk ook net zo bont maken als Union Salsa Dance Company! Docenten en cursisten hebben namelijk een flashmob gedaan op Schiphol. Inclusief piloot en stewardess! Maar wie weet overtref jij ons wel en ga jij met je vrienden spontaan dansen op de meest rare plek! Stuur je dan een filmpje? Wij zijn benieuwd! Voor ons filmpje check de onderstaande link.

6. Snelcursussen bij Union!

Het zou geen zomer zijn als Union geen speciale zomer snelcursussen zou organiseren. Check de data en alle info van onze salsa, bachata en kizomba zomercursussen hier!