Salsafeestjes kunnen erg leuk zijn, maar als je nieuw bent in de salsawereld of van jezelf wat verlegen bent, kan het idee om naar zo’n feestje te gaan wat zenuwen met zich meebrengen. Geen zorgen! In deze blog delen we zes handige tips om je te helpen je comfortabeler te voelen en optimaal te genieten van een salsafeestje, zelfs als je het in het begin een beetje spannend vindt.

Beginner tips voor klanten! - Tattooschuur

1. Ga met mensen van je dansles

Een van de beste manieren om jezelf op je gemak te voelen op een salsafeestje is door samen te gaan met mensen die je al kent. Nodig je danspartners of vrienden van de dansles uit om mee te gaan. Samen dansen en elkaar aanmoedigen kan een geweldige ondersteuning zijn en de druk wegnemen. En bovenal is het simpelweg extra gezellig!

2: Je hoeft niet iedere seconde te dansen!

Het is helemaal prima om de eerste keer op een salsafeestje niet meteen de hele tijd te dansen. Neem de tijd om de sfeer in je op te nemen, te kijken naar anderen die dansen, nieuwe mensen te ontmoeten en gewoon te genieten van de muziek en de omgeving. Je kunt altijd geleidelijk aan de dansvloer betreden wanneer je je er klaar voor voelt.

3. Kom netjes en verzorgd

Een goede verzorging draagt bij aan je zelfvertrouwen. Maar maak je geen zorgen over wat je aandoet! Kleed je gewoon op een manier waarin jij je prettig en zelfverzekerd voelt. Of je nu in een lekker losse outfit verschijnt of je best doet om er netjes uit te zien, het belangrijkste is dat je je goed voelt over jezelf. Verder is het wél altijd fijn voor je danspartner als je even je tanden hebt gepoetst en deo op hebt gedaan. 😉

4. Neem je vriend of vriendin mee! 

Als je je nog steeds een beetje onzeker voelt om alleen naar een salsafeestje te gaan, vraag dan een vriend of vriendin om met je mee te gaan. Samen nieuwe dansmoves uitproberen en plezier hebben op de dansvloer kan voor jullie beiden een geweldige ervaring zijn. Bovendien heb je altijd iemand om op terug te vallen als je een pauze nodig hebt.

Tip: je kan ook twee vrienden meenemen. Dan kunnen zij gewoon lekker samen drankjes drinken en kletsen als jij op de dansvloer staat. En wanneer jij dan weer even wil bijkomen kan je bij hen terecht. Win!

5. Cocktailsss

Als je wat extra ontspanning nodig hebt, bestel dan gerust een cocktail aan de bar. Een drankje kan je helpen wat losser te worden en de zenuwen te verminderen. Bij Union Salsa Dance Company serveren wij de lekkerste cocktails! Geniet van je drankje, maar drink uiteraard wel met mate, zodat je nog steeds volop van de danservaring kunt genieten.

6. Gewoon doen! 

Onthoud dat je naar het salsafeestje gaat omdat het leuk is! Ook als beginner kun je veel plezier hebben op de dansvloer. Het draait niet alleen om het perfect uitvoeren van de moves, maar vooral om het creëren van een leuke danservaring met je partner. Adem in, adem uit, glimlach en geniet.

Bonus tip: op 10 juni 2023 organiseren we een speciale Rookie Party! Tussen 20:00 en 22:00 uur is de bovenzaal speciaal gereserveerd voor beginners. Een perfecte avond om het uit te proberen dus!

Pas deze tips toe tijdens het dansen en we weten zeker dat jij er wat aan zult hebben! Wil je les krijgen van onze gepassioneerde dansdocenten? Kijk dan hier op het uitgebreide lesrooster met alle verschillende dansstijlen en niveaus.