Ons favoriete seizoen van het jaar is aangebroken: het is zomer! Dat betekent dat we weer mogen bakken op het strand, los kunnen gaan op festivals en cocktails gaan drinken op het terras. Maar dat niet alleen… Wist je dat juist déze zomer de perfecte gelegenheid is om een nieuwe dansstijl uit te proberen? Wij leggen je uit waarom.

1. Latin-muziek is hotter dan hot. Kijk in de Top 40 en je begrijpt waar we het over hebben. Dura, Échame la culpa, X: allemaal muziek waar je heerlijk op kunt dansen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hóé!

2. Zeg jij salsa, dan zeggen wij zwierige jurkjes, kleurrijke playsuits en exotische printjes. En laat die deze zomer nou nét helemaal in de mode zijn. Je hoeft maar een kledingwinkel binnen te lopen en je wordt doodgegooid door bloemenprintjes en felle kleuren. Kom maar door met die gezellige outfits!

3. Union biedt deze zomer superleuke snelcursussen aan. Hiermee kun je in slechts vier weken een nieuwe dansstijl onder de knie krijgen. Kun je al salsadansen? Probeer dan eens bachata of kizomba. Danservaring is niet nodig. Hier kun je meer lezen over de snelcursussen.

 

4. De Latin-festivals schieten als paddenstoelen de grond uit. Fiesta Macumba gaat deze zomer voor het eerst outdoor, Pal Mundo heeft z’n eerste festival in de buitenlucht, en daarnaast zijn er ook gezellige gratis buitenfeesten zoals Días Latinos.

5. Union is sinds kort weer gestart met de Saturday Salsa Parties. Dat betekent dat je om de week op zaterdag bij ons terecht kan voor een avond vol Latin-muziek, cocktails en gezelligheid. Zoals gewoonlijk zijn ook DJ Juan en DJ Alrick van de partij!

6. Latin-muziek is gemaakt voor de zomer. Als je een salsanummer luistert, denk je toch automatisch aan zon, palmbomen en cocktails? Tot nu toe laat het weer ons dit jaar niet in de steek (en het is pas net officieel zomer). Kortom: er is geen beter moment om te starten dan nu.