Als je wel eens op een social komt, heb je het vast wel eens gezien: Dansers die zó goed, sierlijk, stoer of elegant zijn dat ze het doen lijken alsof het allemaal maar vanzelf gaat. Alsof het is aangeboren misschien wel. Nou ik kan je alvast vertellen: die danseres die op het perfecte moment haar hand in de lucht steekt en daarna sierlijk langs haar haren terug naar beneden haalt, deed dit niet al in de kinderwagen. Nope, ze heeft dit gewoon geleerd door te oefenen. En het leuke is: jij kan dat dus ook. 

1: Handjes in de lucht

Deze eerste tip is vooral gericht aan de dames/volgers, maar iedereen is natuurlijk welkom om te oefenen wat hij wil. 🙂

Die arm in de lucht waar we het daarnet over hadden, dat is een move die jij dus ook in je salsa kan gaan integreren. Maar hoe doe je dat nou?

Zorg altijd dat wanneer jij je hand omhoog doet, je met de rug van je hand langs je wang naar boven gaat, zodat je elleboog naar voren wijst. Eenmaal boven je hoofd kan je je hand draaien, zodat deze mooi naar buiten wijst. 

 

2: Gekookt eitje

Tevens voor de dames (en iedereen die graag sierlijk diens armen en handen wil bewegen), als je die arm eenmaal mooi de lucht in hebt gekregen, is het niet helemaal de bedoeling om een soort vuist in de lucht te houden. Althans, you do you, maar als je het hele plaatje wil creëren, hebben wij een tip hoe jij je hand ‘mooi’ omhoog kan houden.

Hou je vingers niet recht naast elkaar, maar zorg dat ze op verschillende hoogtes ten opzichte van elkaar zitten. Een manier om dit te doen is bijvoorbeeld om je voor te stellen dat je een pingpongbal of een gekookt eitje tussen je duim en middelvinger houdt. Probeer het maar eens uit! 

 

 

3: Voetjes gekruist

Nu is het tijd voor een leuke styling tip voor de heren onder ons, maar zoals bij de vorige tips geldt weer: iedereen kan en mag dit natuurlijk oefenen en toepassen.

Een styling techniek om de salsapasjes wat speelser te maken is om af en toe eens wat leuks met je voeten te doen. Dit kan perfect tijdens een rust tel. Probeer dus eens op tel 4 of 8 één van je voeten achter de andere te kruisen. Misschien loop je in het begin even te puzzelen, maar zolang je niet over je eigen voeten struikelt is dat helemaal niet erg. 

4: De losse arm

We hebben het al gehad over een mooie styling tip voor dames wanneer ze één arm vrij hebben, dus bij deze ook voor de heren:

Als je met één arm danst, en dus de andere los hebt, laat dan niet die losse arm slap langs je lichaam hangen! Wat je wel kan doen is de houding van je arm afwisselen. Je kan bijvoorbeeld af en toe je hand naar je borst brengen, of je arm in een soort driehoek opzij houden, waarbij je hand ongeveer ter hoogte van je riem is. Je zou zelfs je riem een beetje vast kunnen pakken, maar dat is misschien alleen voor de echte cowboys onder ons. 😉

 

5: Keep on shining!

Last but definitely not least: oefen je shines! Bij Union Salsa Dance Company doen we regelmatig een warming up voor de les waarin we onze zogenaamde shines oefenen, juist zodat jij kan schitteren op de dansvloer. Zo hoef je je helemaal geen zorgen te maken als je danspartner je opeens loslaat, want jij hebt na een paar lessen al een uitgebreid pakket aan coole moves die je alleen uit kan voeren. Wil je meer shines leren? Op zaterdag 16 september 2023 organiseert Union Salsa een Lady & Man Styling Bootcamp waar we je ook een extra arsenaal aan nieuwe shines aanleren!