Als gevorderde danser heb je al een sterke basis gelegd en ben je waarschijnlijk al hartstikke vertrouwd op de dansvloer. Maar ook op dit geavanceerde niveau kan je jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Hier zijn enkele redenen waarom het blijven perfectioneren van je technische vaardigheden zo belangrijk en vooral leuk is.

Zelfontwikkeling

Als gevorderde danser heb je waarschijnlijk al veel bereikt, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Door je te blijven richten op het verfijnen van je techniek, streef je naar excellentie op de dansvloer. Dit streven houdt je scherp en gemotiveerd als danser, maar ook als mens. Het is leuk om jezelf uit te blijven dagen in het leven, en nog leuker als je dat kan doen met iets wat van zichzelf al plezier brengt, zoals dansen dus.

Diepgaand Begrip van Bewegingen

Als gevorderde danser heb je waarschijnlijk al een goed begrip van de basisbewegingen van je gekozen dansstijl. Door je techniek te verfijnen, ga je dieper in op de nuances en subtiliteiten van elke beweging. Dit diepgaande begrip zorgt ervoor dat jij je dans nog meer kan verfijnen en verrijken. Misschien kan je al een dubbele draai, maar door je techniek te perfectioneren kan je misschien wel een driedubbele of viervoudige draai leren! The possibilities are endless…

Innovatie en Creativiteit

Door je technische vaardigheden te blijven verbeteren, vergroot je je creatieve mogelijkheden als danser. Je kunt experimenteren met nieuwe combinaties en variaties, waardoor jij zelf jouw dansstijl blijft ontwikkelen en vernieuwen. Als je begrijpt wat je precies aan het doen bent, kan je er vanzelf steeds meer mee gaan spelen en je eigen draai (pun intended) eraan geven.

Leiden en Volgen

Als gevorderde danser kun je natuurlijk met meer mensen dansen dan toen je net begon. Maar maak je daar ook echt optimaal gebruik van? Door je basistechnieken te perfectioneren, kun je als volger leren om zo goed te volgen dat je veel passen niet eens hoeft te kennen om ze te kunnen doen. Als leider kun je, door jezelf te blijven ontwikkelen, het niveau van je volger steeds beter aanvoelen, waardoor het leuker wordt voor jullie beiden!

Plezier

Herinner je je nog hoe spannend het was tijdens je allereerste dansles? En hoe gemotiveerd je was om meer te leren en beter te worden naarmate je verder kwam? Als je al een tijdje danst, kan het zijn dat je dat pure plezier een beetje bent kwijtgeraakt, omdat dansen nu normaal voor je is geworden. Door jezelf af en toe echt uit te dagen om iets nieuws te leren in jouw dansstijl, kun je misschien weer even datzelfde plezier ervaren!

Als gevorderde danser is het voortdurend verfijnen van je techniek een superleuk onderdeel van je dansreis. Blijf gemotiveerd en blijf streven naar de hoogste standaarden van vakmanschap. Op deze manier blijf je jezelf uitdagen, waardoor het niet anders kan dan dat je zal groeien, zowel als danser als individu.

Wil je les krijgen van onze gepassioneerde dansdocenten? Vanaf nu geven zij iedere 1e en 3e zaterdag van de maand om 21:00 een gratis Masterclass, speciaal voor gevorderde dansers! Houd onze socials in de gaten voor alle info.