Oud en nieuw vieren kunnen latino’s als de allerbesten. Dat blijkt wel uit de gigantische feesten die over de hele wereld georganiseerd worden. Dit zijn de vijf leukste.

1. Rio de Janeiro

Zeg je Rio, dan zeg je feest. Of het nu om het jaarlijkse carnaval, het WK voetbal of de Olympische Spelen gaat: die Brazilianen weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Ook de feesten met New Year’s Eve behoren tot de absolute top. Op de Copacabana vieren jaarlijks zo’n 2 miljoen (!!) mensen oud & nieuw onder het genot van live sambamuziek. Wist je trouwens dat de dresscode op NYE wit is? Deze kleur belooft vrede en geluk voor het nieuwe jaar.

2. Madrid

Madrid is de officieuze wereldstad van de fiesta en daarom dé plek om tijdens New Year’s Eve te dansen tot de zon opkomt. Hier kun je tijdens ‘Nochevieja’ genieten van tapas, churros en liters sangria. Vooral het plein Puerta del Sol is altijd één groot feest. Hier stoppen feestgangers volgens Spaanse traditie om 00.00 uur elke klokslag een druif in hun mond. Dit staat voor twaalf maanden geluk in het nieuwe jaar.

3. Utrecht

Natuurlijk is The Ultimate Latin New Year’s Eve er eentje waar je ooit geweest moet zijn. Net als afgelopen jaren organiseert Union Salsa Dance Company dit jaar weer een spetterende oudejaarsavond in de Latin Lounge. De vorige edities waren ontzettend gezellig en druk en dat wordt het dit jaar vast en zeker weer. Want wat is er nu leuker dan om salsadansend het nieuwe jaar in te gaan?

Wat je kunt verwachten? Denk aan oliebollen, exclusieve bites, champagne, workshops en natuurlijk de beste muziek van o.a. DJ Juan om op te dansen. Allebei onze zalen zijn geopend en voorzien van een dj: één voor salsa (80%) en bachata (20%) en één voor bachata (70%) en kizomba (30%). Ook dansen we natuurlijk weer Rueda de Casino!

4. Willemstad

Uit onderzoek van Airbn blijkt dat Willemstad de populairste NYE-bestemming van 2018/2019 is. In de hoofdstad van Curaçao wordt er om 19.00 uur al geproost op het Nederlandse Nieuwjaar, waarna de mensen zich verspreiden over de clubs en strandtenten. Ook leuk: op 1 januari om 12.00 uur kun je meedoen aan de Unox Nieuwjaarsduik. En geloof ons, die is een stuk aangenamer dan in de koude Noordzee.

5. Buenos Aires

NYE op z’n chicst? Dan moet je in Buenos Aires zijn. Bij het water in Puerto Madero kun je genieten van een prachtige vuurwerkshow om 12 uur. In de wijk Palermo kun je de hele nacht lang feesten alsof je leven ervan afhangt. Fun fact: het is de bedoeling dat je roze ondergoed draagt die je van iemand hebt gekregen, want dat brengt geluk voor 2019. Weet je meteen wat je voor kerst moet vragen.