Zowel voor jou als voor de danspartner is het erg fijn als je persoonlijke hygiëne op orde is. Daarom hebben wij hier een aantal tips op een rijtje gezet voor een fijne avond zonder nare geurtjes en ongemakkelijke situaties.

1.

Trek iets comfortabels en luchtigs aan, maar…

… niet al te bloot. Tijdens het dansen kunnen de temperaturen in de danszaal hoog oplopen, waardoor je kunt gaan zweten. Voor je danspartner is het niet zo fijn als je blote rug of armen aanvoelen als een waterval.

 

 

2.

Breathe in, breathe out.

Maar wat als jouw ‘breath’ toch niet zo lekker ruikt? Zorg er voor dat je voldoende drinkt op een avond, zodat je niet met droge mond danst. Dat is de grootste oorzaak van een slechte adem. Aan de bar van de Union Latin Lounge kan je de hele avond ook gratis smintjes halen. Af en toe een smintje in je mond en een lekkere frisse mint-geur vindt niemand erg ;-).

 

3.

‘’Heb je die nieuwe soort deo die in de wc staat al eens geprobeerd?’’

Het kan soms even ongemakkelijk zijn, maar toch help je er de ander heel erg mee. Wees niet bang om elkaar erop aan te spreken: iedereen heeft het warm en zweten is normaal. In de Union Latin Lounge hebben we altijd bussen deo op het toilet staan. Maak er lekker gebruik van en wijs ook je danspartners er op. Niemand stinkt graag.

 

4.

Swipe it off.

Mocht je nu snel zweten, is het ook een goed idee om een klein handdoekje mee te nemen die je in je broekzak kunt steken. Voor dames kan een klein waaiertje ook nog eens heel elegant staan. Tussen het dansen door geef je jezelf even de tijd om af te koelen. Daarna ben jij weer good-to-go!

 

5.

Breng je kledingkast.

Het is nooit een verkeerd idee om meerdere shirtjes mee te nemen voor een avondje dansen. Dit heeft namelijk twee voordelen; 1. Je bent weer fris en fruitig en 2; je hebt weer een nieuw outfit om in te shinen. Win-win, toch?

Extra tip: Oud zweet ga je weer ruiken als het warm of vochtig wordt. Dus… Altijd vers gewassen kleding aan.