Niet iedere danser is even fanatiek. Sommigen zijn dag in dag uit op de dansvloer te vinden. Anderen volgen één keer per week les en pakken af en toe een feestje. Toch blijken ze allemaal één ding gemeen te hebben. Van ieder dansje worden ze een stukje beter. Wil jij in korte tijd alles uit je dans-skills halen? Lees dan snel verder!

 

Focus op de muziek

Ritme is natuurlijk ‘key’ bij dansen, daarom is het belangrijk om de maat te herkennen van een liedje. Luister dus ook buiten de dansvloer regelmatig naar je favoriete salsa, bachata of kizomba.

Daarnaast is het ook goed om zonder muziek te dansen, oftewel ‘droog oefenen’. Zo leer je wat timing is vanuit jezelf. Op muziek wordt dit dan al helemaal een eitje ;-).

 

love jones shut up GIF by Bounce
Oefening baart kunst

Practice, practice, practice. Wanneer je echt beter wilt worden; zal je alles moeten geven. Zit je op dansles? Top, dan ben je al op de goede weg. Ook raden wij je aan om eens in de zoveel tijd een dansfeestjes te bezoeken. Deze zomer biedt Union Salsa je zelfs de unieke kans je dansskills ècht een boost te geven tijdens de losse zomerlessen! Blijf dus ook in de zomerstop gewoon je salsa oefenen.

 

great british baking show oops GIF by PBS
S.O.S

Zie jij anderen zo snel gaan als een speer en wil jij dit ook? Of lukt een bepaald pasje steeds maar niet? Wees dan niet bang om andere dansers om tips te vragen. Wanneer je danslessen volgt, staan de docenten uiteraard voor jou klaar om jou beste uit je dans te laten halen.

 

help me new girl quotes GIF
Spoil yourself

Dansen wordt 10 keer leuker wanneer je mag schitteren in je allernieuwste outfit. Een coole legging, mooie nieuwe hakken of een shirt met een leuke dansquote erop; het kan je allemaal net iets meer zelfvertrouwen geven en een extra boost om nog een dansje te wagen op de dansvloer.

 

new clothes fashion GIF by Nickelodeon
Don’t give up

Dansen is hartstikke leuk en dat moet het ook zeker blijven. Of je nu dansen meer ziet als een hobby of als een lifestyle, dansen is voor iedereen toegankelijk. Wil je toch nog meer uit je dans halen en heb je nog meer behoefte aan persoonlijke aandacht? Vraag dan eens een privéles aan bij je dansschool. Zo krijg jij alle ins- en outs van de dansstijl nog een keer uitgelegd en blaas jij iedereen omver op de dansvloer!

fun fun fun GIF