Voor wie een tijdje niet gedanst heeft kan het een hele drempel zijn om weer te starten. Sommigen stappen vol enthousiasme de dansvloer weer op en pakken direct hun oude niveau weer op. Voor anderen kan het een raadsel zijn hoe ze dat voor elkaar krijgen. Hier de geheime tips!

1. Met een danspartner afspreken en herhalen

Spreek met iemand uit je groep af om vlak voor je eerste les of feestje kijken wat jullie nog weten samen. Zoals je snapt, twee weten meer dan één. Jullie hebben waarschijnlijk nog wel wat filmpjes van de lessen die hebt gevolgd. Probeer ze samen weer eens uit. Zo kan je ook alvast lekker indansen voor de les en helemaal opgewarmd een herstart maken in de danswereld.

Remember Chandler Bing GIF
2. Conditie boosten

Zoals iedere danser weet is een uurtje dansen een redelijk inspannende activiteit. Een goede conditie is dus al het halve werk om goed gefocust alles uit je dansavond te halen. Heb jij tijdens de lockdown dus toch nèt wat te weinig bewogen? Breng snel je conditie weer op pijl door een stukje te gaan (hard)lopen of fietsen. Misschien nog wel leuker; Zet je favoriete salsanummer op en probeer alle pasjes uit die je nog weet. Het hoeven er niet eens heel veel te zijn. Hier heb je er alvast een paar: Basis, Rumba, Cumbia, Rechter Draai, Linker Draai, Passitos, Suzie Q. Plak ze achter elkaar en je hebt een superleuke workout. Heb je inmiddels de smaak te pakken? Iedere zondag verzorgen wij een heel leuke Latin Fitness les. We werken je ongemerkt in het zweet op de lekkerste Reggaeton, Salsa en Merengue.

 

 

 

3. Online lessen

Wil je alvast inkomen voor de lessen weer starten? Union Salsa heeft alle lessen Salsa en Bachata lessen nu ook online staan. Zo kan je voor de lessen nog even snel oefenen met wat je een paar maanden geleden hebt geleerd. Compleet met alle uitleg, voorbeelden en tips. Iedere les duurt zo’n 25 minuten. Zelfs als je geen vaste partner hebt om mee te oefenen is het handig om de video’s te bekijken. Je zal je er over verbazen hoeveel er weer terugkomt na het kijken van de online lessen. Je volgt al een hele online cursus van 7 lessen voor slechts €24,-.

 

 

Family Matters Dancing GIF

4. Favoriete Playlists opzetten

Om goed voorbereid te zijn op je volgende dansavond hoef je niet een van je stoel te komen. Kom weer even heerlijk in de Latin-stemming door naar de beste nummers van het moment te luisteren. Door een middagje salsa of bachata op te zetten raak je snel weer gewend aan het ritme en hoef je daar straks niet meer over na te denken. Speciaal voor jullie heeft Union Salsa verschillende playlists op Spotify staan. Samengesteld per niveau. Dus of je nu net begonnen bent met dansen of al jaren les volgt er is een aparte playlist exact op jouw level.

 

Streaming Dua Lipa GIF by Janet Jackson
5. Privéles

Voor wie ècht goed beslagen ten ijs wil komen is er bij Union altijd de mogelijkheid om een privéles te volgen. We nemen op jouw niveau alle belangrijke moves nog eens met je door. Je kan er voor kiezen om zelf een partner mee te nemen of met één van onze docenten te dansen. Het geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen om alvast van één van onze professionele docenten te horen dat je weer op het niveau bent als voor je danspauze. Merk je na je eerste les(sen) dat je toch nog niet zo comfortabel bent, je kan ook dan nog een privéles boeken om te werken aan de punten waar je tegenaan bent gelopen. In een privéles kunnen we je in heel korte tijd namelijk enorm veel leren.

 

 

Ex On The Beach Dancing GIF by MTV Nederland