De feestdagen kunnen zwaar zijn voor de vervente salsero. Verplicht binnen zitten, familie-verplichtingen, oude kerstliedjes, lang aan tafel en vooral… Gebrek aan dansuren! Om de feestdagen toch nog goed door te komen hebben we hier een aantal bruikbare tips.

1. Vertel aan je familie dat je een leuke playlist met Latin Kerstliedjes hebt

Zoek op Youtube of Spotify naar een leuke playlist met Kerstnummers in Salsa of Bachata versie. Je zal er verbaast van staan hoeveel je er kan vinden. Hier heb je alvast een klein voorzetje:
Salsa Kerst Playlist
Tropical Christmas Album
Christmas Bachata Version

Morgan Freeman Laughing GIF
2. Geef je familie een korte salsadansles

Met al die dansjes die jij al hebt gedaan ken je al zoveel pasjes dat je de beginselen van de dans ook aan je familie kan leren. Dus na het kerstdiner, stoelen aan de kant en dansen met z’n allen! Ja, zelfs bij die stijve oom of tante krijg jij met jouw enthousiasme (en wellicht een lekker glaasje wijn tijdens het eten) de heupen los. Spreek van te voren met iemand uit je familie (van wie niemand het zou verwachten) af om de samen de les te geven en bereid het samen even voor. Zo heb je direct al een medestander in jouw plan en haalt  niemand meer in het hoofd om aan de kant te blijven. Voor jouw danspartner is het dan ook wel lekker dat hij/zij al wat meer kan dan de rest.

Old Man Dancing GIF by Danny Ocean
3. Vraag of geef een Salsacursus cadeau

Wat is nu een mooier dan een cadeau onder de boom vinden met jouw grootste passie, of die passie juist te kunnen delen meet degene die jou het meeste dierbaar is. Wist je dat heel veel mensen stiekem heel graag zouden willen leren salsadansen. Ieder aar staat dat in de top van de goede voornemens. Maar voor velen komt het er niet van. Een cadeaubon voor een Salsacursus is dan een mooi duwtje in de rug! En voor je het weet sta je volgend jaar met de hele familie te dansen rond de kerstboom. Nooit meer een saaie kerst.

Santa Dancing GIF
4. Zoek de Salsafeesten op die rond de feestdagen wèl doorgaan

We weten het. Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sneak er stiekem tussen uit om jouw dansfix te krijgen. De feesten rond kerst en oud en nieuw zijn doorgaans ook extra leuk aangekleed. Bij Union Salsa vieren we zowel Kerst (op Zaterdag 28 December) als Oud en Nieuw (Oudjaarsavond 31 December) grootst in de Union Latin Lounge met twee speciale edities! Heb jij je kaartjes als? Wie vóór 30 december zijn kaartje voor “The Ultimate Latin NYE” bestelt betaald slechts 15 euro en dat is inclusief een gratis drankje, champagne om 00:00, oliebollen, exclusieve hapjes, een gave workshop en natuurlijk het grootste feest van het jaar! Waar wacht je nog op?

Bestel je kaartjes hier>

Victoria Justice Dancing GIF
5 . Spreek met je salsavrienden of -groepsgenoten of om een avondje samen kerst te vieren

Met een hele groep salsa-addicts bij elkaar moet het wel een feest worden. Laat iedereen iets lekkers meenemen, zoek een mooie playlist of laat ieder zijn favoriete nummers draaien, speel de filmjes van je lessen op de tv af en maak er een kerst van zoals alleen Salseros dat kunnen! Zeker weten dat iedere mede salsaliefhebber daar voor in is.

This Christmas GIF