Iedereen is blij dat de zomer er weer is! De zon schijnt volop en barbecues draaien overuren. Maar wat nog veel leuker is, is dat de zomer het perfécte seizoen is voor salsa! We zullen eens een aantal suggesties doen voor alles wat met salsa te maken heeft in de zomer.

1 Salsamuziek

In de winter luister je misschien naar salsamuziek binnen in je huis of wellicht in de auto op weg naar je werk. In de zomer zijn de mogelijkheden om je shotje salsamuziek te krijgen eindeloos! Zit je in de tuin, in het park of op het strand? Neem je oortjes mee of beter, een klein boxje. Wie weet ontstaan er spontaan groepjes salsafans of komen er wel mensen in jouw buurt zitten, omdat jij wel lekker zomerdeuntjes om je heen hebt.
Ga jij ook wel eens met een sloepje de wateren of de grachten verkennen? Neem lekker je muziek mee. Succes bij je gezelschap gegarandeerd.

2 Buiten dansen

Niet genoeg aan alleen salsamuziek? Wij ook niet! Gelukkig kan je in de zomer hartstikke veel buiten dansen! Nodig je dansvrienden uit om samen te gaan picknicken en te dansen op blote voeten in het gras. Blijf ondertussen lekker je zomerlessen volgen om je pasjes bij te houden of volg een danscursus om na de zomer iedereen omver te blazen met je voortuitgangen. Wist je dat Union Salsa al vanaf 15 augustus weer nieuwe cursussen organiseert?

 
3 Kleding

Aan wat voor kleding denk jij bij salsa en zomer? Juist! Rokjes en jurkjes tijd! Zwierige jurkjes, vrolijke kleuren en korte broekjes. Ze mogen allemaal weer uit de kast. Op de buiten locaties kan je zelfs op slippers dansen als je dat zou willen. Mocht je hulp nodig hebben bij salsakleding kan je altijd onze vorige blogs checken over de perfecte salsakleding voor wat tips en tricks.

 
4 Salsa op festivals

Heb jij nou ook van die vrienden die nog steeds niet begrijpen waarom salsa en dansen fantastische bezigheden zijn? Neem ze eens mee naar een regulier zomerfestival. Tegenwoordig zijn op heen veel festivals ook podia waar Latin muziek gedraaid wordt. Komen ze in ieder geval in de sfeer en kan jij misschien wel shinen met je salsa skills!

TIP: Op vrijdag 19 augustus organiseert Union Salsa een gratis salsafeest recht voor de deur van de Union Latin Lounge op de Biltstraat in Utrecht. Lekker dansen op straat met live muziek!

5 Flashmob

Je kan het natuurlijk ook net zo bont maken als Union Salsa Dance Company! Docenten en cursisten hebben namelijk een flashmob gedaan op Schiphol. Inclusief piloot en stewardess! Maar wie weet overtref jij ons wel en ga jij met je vrienden spontaan dansen op de meest rare plek! Stuur je dan een filmpje? Wij zijn benieuwd! Voor ons filmpje check de onderstaande link.