slechte-danser

Of je nu een beginnende of gevorderde danser bent, aan sommige danswetten zal je je moeten houden. Mannen: knoop deze (ongeschreven) dansregels in je oren.

1. Twijfelen

Of je nu een linkerdraai, rechterdraai, inside turn of walk through aangeeft maakt niet uit; als je maar duidelijk bent. Niets is voor een dame zo vervelend als een slordige preparatie. Zorg dat je haar op tijd voorbereid voor het figuur dat volgt, anders lukt het haar niet om je te volgen.

 

 

2. Duimen gebruiken

Probeer je dame te leiden met één of twee vingers en niet met je hele hand. Vooral je duim gebruiken is funest, want hiermee belemmer je haar draaien. Dit kan leiden tot polsblessures.

 

3. Egoïsme

Sommige mannen zijn zo bezig met hun eigen pasjes dat ze hun dame weleens vergeten en die achter hen aan sleuren. Vergeet niet dat je partner ook gevoel heeft en pas je aan haar aan. Is zij lang? Houd je arm hoog genoeg zodat zij er onderdoor kan. Is ze klein? Ga dslechte-danser2an een beetje door je knieën wanneer je zelf draait.

 

4. Corrigeren

Je mag dan leiden; dat betekent niet dat je ook streng moet zijn. De dame is je partner, niet je leerling. Als zij iets wat jij hebt aangegeven niet volgt, is het echt niet nodig om haar daarop aan te spreken. Lach, en dans verder.

 

5. Klagen (dat je inspiratieloos bent)

Kom op, trek alles uit de kast en laat zien wat je kan: ook als je nog beginner bent. Heb je alle figuurtjes die je kent al gedaan? Dan doe je ze lekker nog een keer. Herhaling is heus niet erg. Zeuren dat je niks meer weet, wel.

 

6. Constant sorry zeggen

Een keertje je excuses aanbieden omdat je iets verkeerd aangaf mag heus wel, maar bedenk dat fouten maken er nu eenmaal bij hoort. Dames zitten niet tien keer per liedje te wachten op je excuses. Als er iets misgaat, probeer er dan een andere combinatie van te maken. Bluffen mag!

 

7. Jezelf de vloer toe-eigenen

Drukke dansvloer = kleine pasjes. Never forget!

 

8. Heel close dansen

Prima als jij graag iemand wil versieren, maar houd er rekening mee dat dansen voor de meeste vrouwen puur vriendschappelijk is. Respecteer dat en maak geen misbruik van de situatie. Dansen mag best een beetje romantisch, maar hoeft niet sensueel.

 

9. Slechte geur

Dat je misschien wat minder fris ruikt na een uur intensief dansen, vergeeft iedereen je. Maar verzorg jezelf, please! Maak er een ritueel van dat je voor het dansen je tanden poetst en deo opspuit. Daar maak je een hoop dames blij mee.

 

10. Grumpy face

Misschien wel het belangrijkste punt van allemaal: zorg dat je tijdens het dansen een lach op je gezicht hebt. Dat maakt het een stuk aangenamer om met je te dansen.

slechte-danser4

Wil jij ook je dansskills nòg beter maken of je repetoir aan combinaties uitbreiden? Union Salsa Dance Company biedt lessen op alle niveau’s! Naast Salsa kan je hier ook terecht om bijvoorbeeld Bachata, Kizomba, Zouk of Rueda de Casino te leren.
Bekijk hier ons gehele aanbod.

Oefen je geleerde nieuwe moves op onze wekelijkse feesten in onze eigen Union Latin Lounge op de Biltstraat in Utrecht.