Mambo on “2” bij Union Salsa Dance Company

 

✔ Geen vaste danspartner nodig

✔ Focus op styling en techniek

✔ Voor ieder niveau

Union Salsa Dance Company biedt professionele salsalessen in Utrecht. Hier leer je zowel de techniek als de styling van de dans. Naast de reguliere salsa, waarbij de focus in de telling op tel 1  ligt, bieden wij ook mambo on 2 aan. Onder leiding van onze docenten helpen we je te ontwikkelen tot een goede salsadanser(es). De geleerde technieken kun je direct oefenen op onze vrijdansavonden of spectaculaire feesten. Wij raden aan om naast de lessen ook veel te dansen op salsafeestjes, zodat je leert aanvoelen wat je danspartner wil en je flexibel bent met verschillende danspartners. Daarom wisselen we tijdens de lessen regelmatig van partner.  Dit is ook de reden waarom je niet verplicht bent je eigen danspartner te regelen.

Naast mambo geven we les in veel meer stijlen, zoals de reguliere salsabachata, zouk, kizomba en meer. Bekijk hier ons overzicht.

Kosten en lestijden

Mambo on 2-lessen worden ingepland in overleg. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@unionsalsadancecompany.nl

Mambo on 2

In de basis is de mambo niet veel anders dan de reguliere salsa. Echter, er wordt op een andere maat gedanst. De toevoeging “on 2” zegt het daarmee eigenlijk al. Daar waar in de meest populaire salsastijl de accenten op de eerste tel liggen, worden die in de mambo naar de tweede tel verplaatst. Dit betekend dat de rusttel op een ander moment in het stappenpatroon wordt gemaakt. Dit geeft een heel andere dynamiek aan de uitvoering. De mambo is vooral bekend geworden door de film Dirty Dancing en later groot gemaakt in New York. Vandaar dat de mambo ook wel New York Salsa wordt genoemd.

Terug naar overzicht